Snowden menedékjogért cserébe segítene a braziloknak



|

Az amerikaiakkal szemben nyújtana segítséget a braziloknak Edward Snowden.

Edward Snowden egy nyílt levelet címzett a brazil állampolgároknak azzal kapcsolatban, hogy szívesen megosztaná minden információját a velük kapcsolatos amerikai kémkedésekről, cserébe azért, hogy menedékjogot kapjon az országtól. 

Hirdetés

Az eredetileg a brazil Folha de Sao Paulo által leközölt levélben Snowden másodjára kér menedékjogot Brazíliától. Kitér arra is az írásában, hogy azért, mert beszélt, az állampolgárságát veszítette el, de ha kellene, újra azt tenné, amit korábban. 

Bár Snowden számos dél-amerikai államtól kapott már menedékjogi ajánlatot - köztük Nicaraguától, Bolíviától és Venezuelától -, Brazíliától eddig még nem. Most ezért cserébe azt ajánlja, megmutatja, hogyan kémkedik az NSA a brazilok után: hogyan követik a telefonjaik földrajzi helyzetét, honnan tudják, mit csináltak egy-egy weboldalon, és miként tárolnak el telefonhívásokat öt évre. Állítólag még azt is figyelik, hogy ki milyen pornót néz - szükség esetén ezzel tönkretehetik bárki hírnevét. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.