Hirdetés

Leminősítette az Apple-t a Barclays



|

Stagnáló piacra és Apple-részvényekre számít a Barclays.

Hirdetés

A Barclays elemzője, Ben A. Reitzes egy befektetőknek szóló anyagában azt tanácsolta, hogy ne foglalkozzanak az Apple részvényeivel. A szakértő úgy látja, hogy mivel az okostelefonok piaca felnőtt korba lépett, az iPhone számára már nem maradt túl sok fejlődési lehetőség, ez pedig az Apple részvényeinek árfolyamán is meglátszik majd. 

Hirdetés

A jóslatok szerint az Apple nem tud majd előrelépni egészen addig, míg be nem mutat egy forradalmi terméket - ez viszont nem biztos, hogy az okosóra vagy a tévé lehet, ezek ugyanis nem biztos, hogy akkora hullámot tudnak indítani, mint régebben mondjuk az iPhone. 

Az elemző magánemberként nagyon várja a mobilos fizetést és az iWatch-ot, befektetői szemmel ugyanakkor semmi világrengetőt nem tud említeni, ami az iPhone vagy az iPad ötletét utolérné. Éppen emiatt valószínűnek tartja, hogy az Apple részvényei kiszámítható, stagnáló szintre állnak majd be, ahogyan hosszú éveken keresztül ez a Microsofttal is történt. 

A háttérben többek között az is ott van, hogy az Apple haszonkulcsa már elérte a lehetséges csúcsot. Ez persze nem negatív tényező, ugyanakkor az évente bemutatott friss iPhone-ok mellett szükség lesz valami merőben újra is az igazi áttöréshez. A Barclays ezzel egyidőben leminősítette az Apple-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.