Hirdetés

Bivalyerősek az új MacBook Pro-k



|

A legújabb Intel processzorok, és AMD Mobility Radeon grafikus vezérlők kerültek a noteszekbe.

Hirdetés

Az előzetes spekulációknak megfelelően az Apple tegnap frissítette a MacBook Pro notebook-sorozatát, a 13/15/17 colos modell is megújult. Az előző változatokhoz képest a fő különbség, hogy mindegyikben a legújabb, Sandy Bridge platformhoz tartozó második generációs Intel Core i5/i7 processzorok dolgoznak, kizárólag a legkisebb modell esetén van kétmagos opció, a nagyobbakba már alapvetően négymagosok kerülnek.

 

Apple MacBook Pro (2011)
Apple MacBook Pro (2011)

 


Szintén érdekes, hogy a különálló grafikus vezérlővel szerelt modellekben ATI Mobility Radeon HD 6490M és HD 6750M grafikus vezérlők dolgoznak, az Apple az utóbbi években NVIDIA GeForce-okat használt a notebookjaiban. Ezen GPU-k érdekessége, hogy képesek együttműködni a központi egységbe integrált Intel HD Graphics 3000 lapkával, így az AMD megoldásai csak akkor aktívak, amikor komplex 3D-s számításokat kell végrehajtani, ezzel növelve az akkus üzemidőt.

 

Apple MacBook Pro (2011)
Apple MacBook Pro (2011)

 


Beigazolódtak a tegnap délelőtti pletykák az Intel Thunderbolt csatolófelületével kapcsolatban, valóban került ilyen port az összes új MacBook Pro-ra. A legfeljebb 10 gigabit/s átviteli sebességgel rendelkező kapu érdekessége, hogy általános célú: megfelelő kiegészítők esetén lehet akár HDMI, DisplayPort, USB, FireWare, vagy például egy csatlakoztatott dokkolóegység esetén egyszerre az összes.


A gépek pontos specifikációi megtalálhatók az Apple weboldalán, az árukra azonban gyorsan kitérnénk: a kijelzőjük átlója szerint növekvő sorrendben minimum 1200, 1800, és 2500 dollárt (237/355/494 ezer forintot) kér értük az almás cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.