Hirdetés

Mobil is készíthető a Raspberry Pi segítségével



|

Egy buherátor 158 dolláros anyagköltséggel saját telefont rakott össze.

Hirdetés

A Raspberry Pi jelenleg az elektronikával foglalkozó buherátorok egyik nagy kedvence, hiszen az ARM processzoros mini számítógépet rengeteg hobbiprojektben lehet komplex vezérlés megvalósítására használni. David Hunt nemrégiben leleplezte a legújabb kütyüjét, amelyben egy mobiltelefon alaplapját adja a Pi.
 

Hirdetés


A vaskos PiPhone nem tartalmaz egyénileg gyártott alkatrészeket, boltokban készen megvásárolható hardverekből lett összelegózva: az alapját a Raspberry Pi Model B adja, az érintőkijelzője 320×240 pixeles PiTFT, az akkuja 2500 milliamperes Li-Po, a hálózati vezérlője a SIM900 GSM/GPRS modul, plusz található benne még egy DC-DC 3.3V – 5V 1A konverter is.
 


A szükséges kábelekkel és egyebekkel együtt összesen 158 dollárba került a PiPhone, az összerakása után pedig csak egy kis programozói munka volt hátra a tárcsázó elkészítéséhez (a kód szabadon elérhető). A projektről részletes beszámoló David Hunt blogján olvasható, ha valaki esetleg kedvet kapott volna egy kis buheráláshoz.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.