Hirdetés

A Play Áruház ellesett egy jó trükköt az App Store-tól



|

Igazán hasznos képességgel bővült az Android, ami az iOS-en már eddig is elérhető volt.

Hirdetés

Az iPhone-okat hajtó iOS és a nyílt forráskódú Android között többnyire úgy néz ki a dinamika, hogy az Apple operációs rendszere jóval korlátozottabb megközelítést alkalmaz, és egyes funkciókat gyakran csak évekkel  a konkurencia után, vagy egyáltalán nem tesz elérhetővé. A történelem során azonban akadtak olyan dolgok is, amelyekben az iOS vitte a prímet, az egyik ilyen pedig a párhuzamos alkalmazástelepítések kérdése.

Az App Store-ban ugyanis egyszerre akár három app telepítését is elindíthatjuk, míg az Android sokáig ragaszkodott a letöltések sorba állításához, vagyis az alkalmazások itt szigorúan egymás után kerültek a kívánt helyükre. Több korábbi teszt után most úgy néz ki, hogy végre a Google Play Áruház is nagyobb szabadságot ad a témában, még ha feltételekkel is.

Hirdetés

A 9to5Google ugyanis a saját szerkesztőségi tesztje alapján arra jutott, hogy az Android 14-et és a Play Áruház 40.6.31-es verzióját futtató Pixel telefonokon már a Google alkalmazásboltja is támogatja az appok párhuzamos letöltését. Hogy más készülékeken is így lehet-e, az egyelőre nem tiszta, de a jelentés alapján a funkció csak két telepítést enged egyszerre, vagyis ebből a szempontból az App Store-nak még mindig van egy hangyányi előnye.

Az persze nem egy mindennapos forgatókönyv, hogy az ember három appot próbál egyszerre telepíteni, de egy új készülék beállítása például tipikusan ilyen eset. További korlátozás, hogy a Google megoldása nem engedi a szimultán alkalmazásfrissítést, így az automatikus update-ek megjelenésénél maradt a régi, sorban állós megoldás.

Mindezzel együtt azonban üdvözlendő, hogy a keresőóriás legalább két app esetében engedélyezi a párhuzamos installálást, hiszen a korlátlan mobilinternet-előfizetések és a villámgyors Wi-Fi korában ez már cseppet sem elrugaszkodott ötlet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.