Hirdetés

A Windows 10-re is beköszöntött az AI-korszak



|

Már a Microsoft régi operációs rendszerén is elérhető a Copilot-segéd, és nem ez lesz az egyetlen újdonság.

Hirdetés

A felmérések alapján a Windows 10 még mindig közel 70%-os részesedésnek örvend a Windows-alapú PC-k piacán, a Microsoft azonban továbbra is kitart amellett, hogy 2025. október 14-én lelövi az operációs rendszer támogatását, és új verziófrissítést sem ad ki a 22H2-es csomag óta.

Az eredetileg csupán a Microsoft 365 irodai programcsomaghoz és a Windows 11-hez beharangozott Copilot AI-asszisztens esetében viszont kivételt tettek a redmondiak, amikor a múlt héten váratlanul bejelentették, hogy mégis elhozzák azt az előző generációs operációs rendszerre.

Hirdetés

A Microsoft pedig nem is vacakolt sokat a dologgal, a funkció ugyanis már elérhető a Windows Insider tesztprogram Release Preview csatornáján a 19045.3757 számú build részeként, így akár napokon vagy heteken belül felbukkanhat a nyilvános Windows 10-ben is. A cég által megosztott kép alapján a Copilot itt is a Windows 11-hez hasonlóan működik, vagyis a tálca jobb alsó sarkában elhelyezett ikonnal csalhatjuk elő.

Ha esetleg eddig elkerültek a Copilot-hírek, a Microsoft új mesterséges intelligenciás segédje a megboldogult Cortana generatív MI-fel felturbózott leszármazottjának tekinthető, amely az időközben szintén Copilotra átkeresztelt Bing Chathez hasonlóan képi és szöveges tartalmakat generál, illetve Windows-specifikus feladatokkal is megbirkózik, kérésre például bekapcsolva a sötét módot. Ha bővebben is érdekel az asszisztens, a vonatkozó tesztünkben gondosan felmértük a határait.

Ezzel viszont még nincs vége, a The Verge beszámolója alapján ugyanis a Microsoft azt ígéri, hogy a későbbiek során további AI-funkciókat is elhoz a Windows 10-be, egyelőre konkrétumok említése nélkül. A milliók által használt platform tehát jelen állás szerint közel sem annyira halott, mint azt eddig bizonygatta a vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.