Hirdetés

Az Acerhez is beköszönt a mesterséges intelligencia, jön a Swift 14 AI Copilot+ PC



|

A tajvaniak újdonságában is Snapdragon X-szériás ARM processzorok dolgoznak, a fedélzeten a Microsoft legjobb AI trükkjeivel.

Hirdetés

A Microsoft nemrég megtartotta a tavaszi Surface-eseményét, amelyen a várakozásoknak megfelelően minden a mesterséges intelligencia és a Qualcomm új Snapdragon X-chipjei körül forgott. Ezek az erőforrások az Apple M-szériás processzoraihoz hasonlóan ARM-architektúrára épülnek, a fejlett neurális feldolgozóegységük (NPU) révén pedig nem szorulnak rá a távoli szerverekre az AI-alapú műveletek elvégzéséhez.

Az eseményhez időzítve a gyártók most sorban mutatják be a Snapdragon X-alapú új laptopjaikat, a Surface Pro, az ASUS Vivobook S 15 OLED  és a Lenovo újdonságai mellett pedig az Acer is benevezett a versenybe a Swift 14 AI-jal.

Hirdetés

Ez a márka első Copilot+ PC-je, ami egy friss kategória, kimondottan a Snapdragon X ARM platformmal zakatoló modellek számára. Ennek megfelelően az új Swift Snapdragon X Elite X1E-78-100 (12 mag, akár 3,4 GHz órajel) vagy Snapdragon X Plus X1P-64-100 (10 mag, szintén maximum 3,4 GHz órajel) processzorral rendelhető, mindkét esetben 45 TOPS (tera operations per second) számítási kapacitású NPU-val.

Az integrált Qualcomm Adreno grafikai chippel (3,8 TFLOPS) felszerelt modell legfeljebb 32 GB LPDDR5X-8533 memóriával és 1 TB-nyi PCIe Gen4 NVMe SSD tárhellyel áll rendelkezésre, a megjelenítésért pedig egy 14,5 hüvelykes WQXGA (2560 x 1600 pixeles felbontású) IPS LCD kijelző felel, 16:10-es képaránnyal és 120 Hz-es képfrissítéssel. A DTS X Audio hangzást is támogató dupla hangszóró mellett egy 1440p-s felbontású IR-kamerát, valamint két USB Type-C, két USB 3.2 Gen 1 Type-A és egy HDMI 1.4 aljzatot is találunk a prémium kialakítású tokozáson, a teljes csomag pedig mindössze 1,68 kg-ot nyom.

Az igazi attrakció persze a Microsoft és a Copilot által szállított mesterséges intelligenciás funkciókban rejlik. Az Acer Swift 14 AI repertoárjában így a dedikált Copilot-gomb mellett ott sorakozik az összes tevékenységünket visszakereshetővé tevő Recall, a képek és szövegek generálására kihegyezett Cocreator, a videókat felturbózó Windows Studio Effects és a bizonyos támogatott játékok felbontását és képkockafrissítési sebességét megnövelő Auto Super Resolution is.

A Windows 11 for ARM64 operációs rendszerrel beköszönő hardver valamikor júniusban válik elérhetővé 1499 eurós induló áron, ami 578 ezer forintnak felel meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.