Hirdetés

Az App Store-adó megfelezését követelik a kiadók



|

Ha az Amazonnak csupán 15 százalék részesedést kell fizetnie az App Store használatáért, akkor másoktól sem várhatná el az Apple ennek a dupláját, ugye?

Hirdetés

Nem a nagylelkűsége miatt lett a világ legértékesebb, 2000 milliárd dollárnál is többet érő cége az Apple. Azonban a kiadók régóta nehezményezik, hogy mennyire sok pénzt vesz el tőlük a cég: az árbevétel 30 százalékát. A legnagyobb amerikai kiadókat képviselő Digital Content Next azonban most azt követeli az Apple-től, hogy mindenkire vonatkozzon ugyanaz a megállapodás, amit a vállalat külön az Amazonnal kötött. Utóbbinak ugyanis a Prime Video szolgáltatás előfizetési díjaiból befolyó összeg után mindössze 15 százalékot kell továbbadnia az App Store fenttartójának. 

Hirdetés

Általában a streaming-szolgáltatásokkal tett eddig kivételeket az Apple, a Digital Content Next azonban más természetű appokkal kapcsolatban nyújtotta be a kérést. Kezdeményezésük egybecseng az Epic Games Apple-ellenes marketingkampányával, valamint a Facebook kritikájával.

Az Amazonnal persze a kölcsönös előnyök miatt jutottak egyezségre az Apple vezetői, de Tim Cook korábban azt mondta, hogy az Apple minden fejlesztőt egyformán kezel. Ezt az amerikai kongresszus előtt a legutóbbi trösztellenes vizsgálaton is megismételte, így aztán kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az egyre nagyobb hullámokat keltő lázongás vége. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.