Hirdetés

Az emberek többsége nem is hallott a Windows 11-ről



|

Egy friss kutatás szerint még a nagy hírverés ellenére sem sikerült mindenkit tájékoztatni a generációváltásról.

Hirdetés

Hol élsz te, dobozban? - tehetnénk fel a klasszikus kérdés azoknak, akik még nem értesültek a Windows 11 érkezéséről, de a jelek szerint nem kell remetének lenni ahhoz, hogy elkerülje az embert az elmúlt hónapok egyik leggyakoribb témája.

Legalábbis erre következtethetünk a savings.com nemrég publikált kutatásából, amely azt igyekezett feltárni, hogy mennyire izgatottak az emberek a redmondiak operációs rendszerének generációváltása miatt.

Hirdetés

Az eredmény pedig lesújtó lehet a Microsoft marketingeseinek: az 1042 megkérdezett Windows-felhasználó 62 százaléka még csak nem is hallott az októberben érkező Windows 11-ről. Az sem túl hízelgő a redmondiak számára, hogy az alanyok mindössze 45 százaléka volt biztos abban, hogy alkalomadtán frissíteni fog az új rendszerre.

A gépigény körüli huzavonát ismerve az viszont már egyáltalán nem meglepő, hogy 3-ból 2 embernek fogalma sincs arról, hogy elfutna-e a PC-jén a Windows 11. Ebben egy ideje ugyan már tényleg segít a PC-állapotellenőrzés nevű program, de az első hetekben ez sem működött jól.

Fontos megjegyezni, hogy az 1042 fős merítés nem feltétlenül mérvadó, és arról sem tudunk semmit, hogy milyen demográfiai csoportokban zajlott a felmérés, a leírás ugyanis csak Windows-felhasználó "felnőtteket" említ, amibe sokféle ember beleférhet az aktív fiataloktól a pasziánszozó nyugdíjasokig.

Érdekességként viszont mindenképp megállja a helyét a savings.com kutatása, hiszen rávilágít, hogy még napjaink információdömpingjében sem könnyű mindenkihez eljuttatni egy új termék üzenetét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.