Hirdetés

Az OpenAI a botrányok ellenére is rekordnyereséggel zárhatja a 2023-as évet



|

A bevételi mutatókon nem látszik meg, hogy mennyi balhét tudhat maga mögött az OpenAI.

Hirdetés

Októberben még "csak" 1,3 milliárd dolláros éves bevételt jósoltak a ChatGPT mögött álló OpenAI-nak, most viszont az Information által közzétett adatok szerint a cégnek még ezt is bőven sikerült felülmúlnia. A legfrissebb információk szerint ugyanis az OpenAI nem kevesebb mint 1,6 milliárd dollárral tudja zárni a 2023-as esztendőt. Ez komoly rekordnak számít a cég történetében, minimum 700 százalékkal több a 2022-es eredménynél.

Az OpenAI tekintélyt parancsoló számai mögött értelemszerűen az a tény áll, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a ChatGPT iránt.

Hirdetés

A számok pedig azt is bizonyítják, hogy az elmúlt hónapokban folyt balhé semmilyen hatással nem volt a bevételekre - nemrégiben ugyebár az alapító Sam Altman előbb távozott (egészen pontosan kirúgták), majd ennek következtében közel 500 alkalmazott készült kilépni, de aztán végül Altman visszatért.

Mindeközben egyébként az OpenAI korai tárgyalásokat folytat egy újabb finanszírozás bevonásáról, elvileg egy 100 milliárd dolláros üzletről van szó, de a pontos részletek még nem tisztázottak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.