Hirdetés

Egykor csaknem 3 millió dollárt fizettek érte, most semmit nem ér az egyik leghíresebb NFT



|

A Twitter első bejegyzése két éve még mesés összegért talált gazdára, most egy használt autóra sem futná az eladásából.

Hirdetés

Ugyan nem voltak még olyan rég, mégis határozottan elmúltak már azok az idők, amikor a befektetők még elképesztően lelkesedtek az NFT-kért, óriási összegeket áldozva ezekre a blokklánc-alapú digitális értéktárgyakra, amelyek az őrület csúcsán még az eladási áruk folyamatos emelkedésével kecsegtettek.

A tokenpiac látványos összeomlása azonban megmutatta, hogy rossz lóra tett, aki nem vált meg időben a virtuális csecsebecséktől, köztük a majmos NFT-ken óriásit bukó Justin Bieberrel, ám Sina Estavihoz képest még ő is kispályásnak mondható.

Hirdetés

A malajziai üzletember 2021 tavaszán 2,9 millió dollárt, vagyis mai árfolyamon 990 millió forintot fizetett azért az NFT-ért, amely a Twitter történetének első bejegyzését szimbolizálja az alapító Jack Dorseytól. Néhány hónappal később azonban az összes token értéke zuhanni kezdett, Estavi pedig azóta is csak veszít a vásárláson.

A befektető az elmúlt hónapokban többször is próbált megszabadulni a twitteres NFT-től, tavaly tavasszal még 50 milló dollárt remélve érte, ám ez még úgy sem jött össze, hogy a bevétel felét jótékony célokra ajánlotta fel. Most pedig a Tom's Hardware arról ír, hogy Estavi ismét árulja a tokent az OpenSea platformon, cikkünk megszületéséig pedig 1 Ethereum a legjobb ajánlata.

Valódi pénzben kifejezve ez 640 ezer forintot jelent, vagyis manapság még egy tisztességes használt autóra sem futná az egykor közel 1 milliárd forintot kóstáló csodatoken eladásából. Azt nem tudni, hogy Estavi ezúttal él-e az ajánlattal, avagy később tesz egy újabb próbát, de a privát Twitter-fiókján nemrég arról posztolt, hogy a nehézségek "csak átmeneti felhők", amelyek próbára teszik az ember elszántságát.

A Twitter-NFT viszont valószínűleg akkor sem nyerhetné vissza az eredeti értékét, ha holnaptól ismét menővé válnának a tokenek, időközben ugyanis az Elon Musk irányítása alá került közösségi oldalt is súlyos viharok tépázzák, hamarosan pedig teljesen új néven folytatja működését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.