Hirdetés

Ezért nem lesz értelme ellopni egy androidos okostelefont a jövőben



|

Több hasznos védelmi funkció érkezik az Android 15-öt futtató készülékekre.

Hirdetés

A napokban megérkezett az Android 15 második bétája, ami számos újdonság mellett a rendszer biztonságát is fokozta. A Google a Theft Detection Lock (lopásérzékelő zár) névre keresztelt funkciót a nemrégiben lepörgött I/O fejlesztői konferencián mutatta be, és mint azt neve sejteti, elsősorban jogosulatlan személyeket hivatott távol tartani készülékünktől.

A funkciót a mesterséges intelligencia hajtja, ami észleli, ha netalántán idegen kézbe kerül mobilunk. A Google azt állítja, hogy algoritmusai képesek felismerni a lopásra jellemző mozgásokat, így a rendszer azonnal működésbe lép, és megteszi a szükséges óvintézkedéseket - beállításoktól függetlenül lezárja a képernyőt, ezzel megnehezítve az adatokhoz történő hozzáférést.

Hirdetés

Ha az algoritmusok netalántán nem érzékelik a lopást, akkor érdemes a Remote Lock (távoli lezárás) funkció felé venni az irányt, ami lehetőséget biztosít arra, hogy egy másik eszközről zárjuk le az eltulajdonított készüléket. Ehhez csupán az ellopott mobil telefonszámára, illetve egy gyors biztonsági hitelesítésre van szükség, ezzel igazolva, hogy valóban saját készülékünkről van szó.

Ha a korábbi lehetőségek kudarcba fulladnak, akkor sincs minden veszve. Az Offline Device Lock (offline készüléklezárás) akkor aktiválódik, amikor megszűnik a mobilkapcsolat. A bűnözők gyakran azzal kezdenek, hogy offline állapotba helyezik a készüléket, többek között azért, hogy az előbb említett funkciókhoz hasonló lehetőségek használatát teljesen kizárják.

A szóban forgó biztonsági funkciók az Android 15-tel érkeznek meg az ezt futtató készülékekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.