Hirdetés

Furcsa dologra koncentrál majd az Android P



|

Az Android P egyik nagy érdekessége az lesz, hogy felkészül a kijelzőbe belógó szenzorsávok támogatására.

Hirdetés

Miközben egyesek szerint a kijelzőbe belógó szenzorsáv ellenére is trendi a közel keret nélküli képernyő, addig másoknak nem igazán tetszik az, ahogyan az iPhone X vagy az Essential Phone előlapja kinéz. A többi gyártó eddig várt a váltással, de a Huawei P20-as szériával kezdődően úgy néz ki, hogy az érzékelőszigetből trend lesz. Újabb kép szivárgott ki a P20 Plusról, ami szintén erre utal. 

Hirdetés

Ezt a váltást bizonyítja az is, hogy az Android következő főverziójának egyik nagy újdonsága az lesz, hogy felkészül az effajta okostelefonok támogatására. A Bloomberg olyan emberekre hivatkozott, akik elvileg jól informáltak az Android P-vel kapcsolatban. 

A belógó szenzorsávok és az összecsukható kijelzők támogatásához persze nem feltétlen szükséges új Android, ugyanakkor a natív támogatásnak hála a gyártók sokkal jobb élményt garantálhatnak a felhasználók számára. Saját kódot sem kell majd írniuk azért, hogy az értesítések és az egyéb tartalmak szépen öleljék körbe az érzékelőszigetet. 

A kétkijelzős és az összecsukható kijelzős mobilok támogatásával is hasonló a helyzet: könnyebb dolga lesz a gyártóknak, ha a megjelenést már a Google optimalizálja. 

A Bloomberg szerint az Android P további újdonságai közé tartozik az üzemidő fokozása, a Google Assistant szorosabb beépítése. A P betű pedig a Pistachio Ice Cream kódnevet takarja, de persze nem ez lesz a végső, hivatalos elnevezés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.