Hirdetés

Még a másolás-beillesztést is fokozni tudja a mesterséges intelligencia – a Windowsban már működik



|

A Microsoft az egyik legfontosabb műveletbe is elhozta a mesterséges intelligenciát.

Hirdetés

Senkit sem tudunk hibáztatni, akinek már a fülén folyik ki a mesterséges intelligencia. A Microsoft nemrég megtartotta az aktuális Surface eseményét, melynek során minden a téma körül forgott, a bemutató farvizén pedig több gyártó is új AI laptopokat leplezett le az ASUS-tól a Lenovón át az Acerig, nem beszélve a MacBook Airrel rivalizáló Surface Próról.

Tetszik vagy sem, jelenleg ez a lakossági számítástechnika uralkodó irányzata, ennek jegyében pedig a redmondiak most a talán legalapvetőbb Windows-műveletet, a jó öreg másolás/beillesztést is felturbózták a mesterséges intelligenciával.

Hirdetés

A Microsoft ugyanis a napokban zajló Build fejlesztői konferenciához kapcsolódóan jelentette be az Advanced Paste, vagyis a fejlett beillesztés funkciót, ami a kimásolt tartalmak beszúrásakor dolgozik a kezünk alá. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a Windows + Shift + V billentyűparancsot használva egy új ablak ugrik fel, amelyben választhatunk, hogy milyen formátumban illesztenénk be az adott tartalmat, olyan lehetőségekkel, mint a formázatlan szöveg, a markdown formázás, vagy a JSON.

Ezzel viszont még nincs vége, a Microsoft PowerToys 0.81-es verziójában debütált felület ugyanis egy további elemet is tartalmaz, ahol szabadon beírhatjuk a kívánságunkat, az OpenAI háttérben dolgozó mesterséges intelligenciája pedig elvégzi a munkát, legyen szó a vágólapon lévő szöveg összefoglalásáról, lefordításáról, egy kódrészlet újraírásáról vagy amit csak el tudunk képzelni.  

A rossz hír, hogy az AI-varázslat nincs ingyen, ugyanis OpenAI API krediteket kell vásárolni hozzá, és csak akkor működik, ha hozzáadunk egy OpenAI API kulcsot az eszközkészlethez. A fejlett beillesztés többi képessége viszont enélkül is használható, miután engedélyeztük a PowerToys beállításaiban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.