Hirdetés

Meglepően jónak tűnnek a Motorola új, belépő szintű okostelefonjai



|

Ismerjétek meg, hogy mit tud a két 5G-s mobil, a Moto G Power és a Moto G.

Hirdetés

Februárban írtunk róla, hogy milyen filléres, de korrekt okostelefont hoz a magyar piacra az a Motorola, amelyet a Lenovo közel 7 milliárd dollárért vásárolt fel, és pozicionált újra, hogy megfizethető, széles tömegeket megcélzó androidos készülékeket gyártson. Akkor a Moto G04 volt porondon, amely szerény teljesítménnyel rendelkezett, cserébe viszont az ára is kedvező volt. 

Most két másik modellt mutatott be a cég, amelyek kaptak némi tuningot az előző készülékhez képest, viszont az árcédulájuk nem szállt el. A Motorola 2024-es felhozatalát erősíti az 5G-s Moto G Power és a szintén 5G-s Moto G is, mindkettő NFC-vel felvértezve érkezik. 

Hirdetés

Az új Motorolák vegán bőr hátlapot kaptak, és felszerelték őket olyan praktikus funkciókkal is, amikről egyes gyártók már évek óta lemondtak: ilyen a microSD-hely és a beépített jackcsatlakozó is. A Moto G Power 5G a vezeték nélküli töltést is támogatja, ami ritka egy olcsó mobilban. A Moto G nagyjából 199 dolláros (adókkal terhelve körülbelül 93 ezer forint), a Moto G Power pedig 299 dolláros (adókkal együtt hozzávetőlegesen 140 ezer forint) áron indul. 

A drágább modell 6,7 hüvelykes, 1080p-s,  120 Hz-es képfrissítésű LDC kijelzővel érkezik. Középkategóriás MediaTek Dimensity 7020 chipsetet használ 8 GB RAM-mal, és két hátsó kamerát kapott: a fő egy 50 megapixeles lencse optikai stabilizátorral, és van egy 8 megapixeles ultraszéles, autófókuszos, makrókameraként is használható második is. Támogatja az akár 30 wattos vezetékes töltést is (ehhez külön töltőt kell vásárolni), vezeték nélkül pedig 15 watt a max teljesítmény. A készülékben egy 5000 mAh-s akkumulátor található. 

Moto G Power
Moto G Power

Az olcsóbb változatban, a Moto G 5G-ben egy Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1 lapkakészlet kapott helyet 4 GB RAM társaságában. 6,6 hüvelykes, 720p-s, szintén 120 Hz-es képfrissítésű LCD kijelzőt tud felmutatni, ami pedig a kamerákat illeti, egy 50 megapixeles főkamera és egy 2 megapixeles makró a választék, míg a vezetékes töltésből legfeljebb 18 wattot tudunk kicsiholni. A G Powerhez hasonlóan ez is "vízálló", azonban nem alkalmas vízbe merítésre és teljes porállóságot sem kapott. 

Moto G
Moto G

Hamarosan megérkeznek az első tesztek is a modellekről, mivel a Cricket Wirelessnél március 22-től lesznek elérhetőek, aztán megérkeznek a különféle szolgáltatókhoz is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.