Hirdetés

Okos fogkefe és horkolásgátló: az egészségre fókuszál a Philips



|

A gyártó szerint azért vannak okoseszközök, hogy ne csak akkor figyeljen az egészségünkre valaki, amikor már beüt a baj. Mutatjuk, mivel készülnek mostanában.

Hirdetés

A szeptemberi, berlini IFA 2019 kiállítás beharangozójának szánt IFA GPC 2019 eseményen a Philips olyan újdonságait mutatta be, amelyek az egészségmegőrzésre, az életminőség növelésére szolgálnak. Nem kis vállalást tettek, szerintük ugyanis 2030-ra az általuk fejlesztett termékek és szolgáltatások 3 milliárd ember életét teszik jobbá.

Hirdetés

A Spanyolországban megrendezett eseményen a Philips előadója természetesen a mesterséges intelligencia és az öntanuló, automatikusan alkalmazkodó rendszerek szerepét emelte ki a fejlesztéseikben. Ezek ugyanis valóban segíthetnek abban, hogy a felhasználókat és szokásaikat megismerve, az esetleges betegségeket, rizikófaktorokat automatikusan diagnosztizálva már az egészség megőrzésével segítsenek, és ne kelljen megvárni azt, hogy valamilyen betegség kialakuljon. A tervek közül többet be is mutattak, és bizony, volt közöttük olyan, amit szinte mindenki már most hazavinne.

Támadnak a horkok!

Az alvás szerepe például nem kicsi abban, hogy sokáig és jó egészségnek örvendve élhessünk. A Philips szerint az emberek 77 százaléka tudja, hogy a jó alvás fontos, mégis csak 10 százalékuk mondja azt, hogy teljesen jól alszik. A válaszadók 37 százaléka inszomniás, 29 százalékuk erősen horkol, 54 százalékuk stressz miatt, 40 százalékuk pedig a környezet miatt képtelen jól aludni. Ja, és 22 százalék meg azért, mert a partnerük horkol.

Ez utóbbira megoldás a Philips Snoring Relief, amely egy kényelmes, alvásban egyáltalán nem zavaró öv. Ezt hastájékon kell magadra pattintani, és a rajta lévő érzékelők figyelik az alvási pozíciódat, valamint a légzésedet. Ahogy a hátadra fordulsz és elkezdesz horkolni, a kütyü apró vibrálásokkal arra késztet, hogy felébredés és az alvás bármilyen érezhető megzavarása nélkül átfordulj egy olyan pozícióba, ahol szabadabbak a légutaid. Ezt aztán te abból érzékeled, hogy sokkal kipihentebben ébredsz, és hidd el, nem csak neked lesz ez jó, hanem a melletted álmatlanul bosszankodó, füldugó-tuszkoló párodnak is.

A szájhigiéniád is meg FOG javulni

Azt tudtad, hogy az egyetlen lehetőség arra, hogy közvetlenül tisztítsd a csontvázadat az, ha fogat mosol? A fogápolásra több megoldása is van a Philipsnek: az okos fogkefe hanghullámok alapján a szádban méri fel a fogaid állapotát és segít még jobban lepucolni a makacsul felragadó szennyeződéseket. Percenként 31 ezer vibrálás egész jól hangzik, és még mindig a fogmosásról beszélünk, mielőtt valaki elkalandozna.

Az elektromos fogkefébe épített RFID chip figyeli, mikor kell mosófejet cserélned, és be is állítja neked a leghatékonyabb módot. A mobilos társalkalmazásban figyelheted, jól mosol-e fogat, mik a számodra legfontosabb rizikóffaktorok, de akár online tanácsadást is kérhetsz szakemberektől. Az app által elmentett adatokat elviheted a fogorvoshoz, aki ezek alapján pontosabban látja, milyen javaslatokat tegyen számodra.

Pollen ellen

Világszerte akár 400 millióra is tehető azok száma, akik pollennel, háziporral kapcsolatos allergiában szenvednek. Az allergiát kiváltó rizikófaktorok előfordulása pedig a klímaváltozás miatt 2040-re megduplázódik az előrejelzések szerint. A Philips a levegőtisztítók új generációját ígéri, az Aur Purifier 4500 egy 20 négyzetméteres helyiség levegőjét például 8 perc alatt tisztítja meg az allergén anyagoktól.

Ami biztosan nem visz zsírba

A gyártó új asztali fritőze konkrétan zsírmentesen működik, a forró levegőt használó eszköz ráadásul még a belehelyezett ételt is úgy süti meg, hogy közben "leolvasztja" belőle a zsíros részeket, az eltávolított maradékot pedig a fritőz aljában gyűjti össze, így könnyen tisztíthatjuk is. A beépített szenzorok pedig abban segítenek, hogy a sütést felügyelő automatika beállítsa az optimális elkészítési időt, így ezzel se nekünk kell foglalkozni.

Egészséges IFA

A Philips a 2019-es IFA kiállításra a fentiek mellett még egy csomó egészséggel kapcsolatos megoldást visz, többek között a mobillal vezérelt, érzékeny bőrtípusokat automatikusan figyelő és kímélő okos borotváját, vagy a terhesség ideje alatt a kismama életét megkönnyítő mobilalkalmazását.

Az IFA 2019-re és az IFA Summit-ra egyébként a magyar képviseleten lehet vásárolni kedvezményes áron szakmai belépőjegyet és lesz egy új jegytípus is az IFA Next Prémium is, erről bővebben itt lehet tájékozódni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.