Hirdetés

Semleges nemű emojikkal újított az Android P



|

Végre a vörös hajat is támogatja az Android, és további érdekességek is akadnak a frissített emojikészletben.

Hirdetés

Nemrég érkezett meg az Android P harmadik fejlesztői előzetese, amely egyben a második béta is. Időközben az is kiderült, hogy a Google nagy csendben 157 új emojival vértezte fel az operációs rendszerét. 

Hirdetés

Érdemes rögtön az elején leszögeznünk, hogy ezek az emojik nem feltétlenül újak. Alapvetően még februárban, a Unicode 11 részeként mutatkoztak be. A Google platformjaira azonban most először, a legfrissebb Android P béta formájában jutnak el. 

Az egyik legnagyobb újdonságot a semleges nemű emojik jelentik. A frissítés keretében ha nem kifejezetten valamilyen nemű emojiról van szó, akkor a rendszer alapból a semleges nemű változatot jeleníti meg. Az almenükben tehát nem csak a nemet, hanem a bőrszínt is lehet változtatni - mindez nem csak sok választási lehetőséget jelent, de azt is, hogy érdemes figyelni, mire nyomunk rá. Több évnyi nyaggatás után az Androidba is megérkezett továbbá a vörös haj támogatása, ami az emojikat illeti. A göndör, a fehér hajú, valamint a kopasz opciók is adottak. 

Szülinapos kalap és felrobbanó fej is akad az újdonságok között, de van hazudós arc, hosszú orr, illetve a meglévő hangulatjeleken is változtattak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.