Hirdetés

Tartósan károsíthat a One UI 6 egyes Galaxy telefonokat



|

Az Android 14 márkaspecifikus változata maradandó károkat okozhat a kijelzőben.

Hirdetés

Egy szoftverfrissítés mindig kétélű kard. Sok hiba nem jön ki a fejlesztés alatt, hiszen lehetetlenség az újdonságot olyan sokoldalú tesztnek alávetni, amivel még megjelenés előtt ki lehetne szűrni a rejtőző hibákat. A tömeges letöltést és használatot követően azonban már óhatatlanul befutnak az első hibajelentések, amik egyértelművé teszik, hogy a program készítői milyen hibát vétettek, mire nem gondoltak vagy mit felejtettek el figyelembe venni a fejlesztés során.

A közelmúltban kiadott Android 14 Samsung Galaxy termékekhez igazított változata, a One UI 6 korábban csak a brand csúcskategóriás készülékeire volt elérhető, de most letölthetővé válik tucatnyi egyéb, régebbi készülékére is. Azonban ha ezen készülékek tulajdonosai közé tartozol, lehet, hogy érdemes még várni egy kicsit a frissítéssel.

Hirdetés

Egyes, a neten megjelent jelentések szerint komoly veszélyt jelenthet a One UI 6 ezekre a készülékekre nézve: akár maradandó károsodást is okozhat a felmerült hiba a készülékek OLED kijelzőjében. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a képernyőn előzőleg megjelent képek, szövegek beleéghetnek a kijelzőbe, vagyis szellemképük a megjelenítés után is látható marad.

Tulajdonképpen fel volt készülve erre a jelenségre a gyártó. Egy úgynevezett "pixel shift" technológiát épített be a készülékekbe, ami lényegében némi csúszással eltolja a megjelenítést a parancs kiadása után. Ezt a felhasználó észre sem veszi, de a készülék kijelzőjét megvédi a kép beégésétől.

A most érkezett hibajelentések tanúsága szerint azonban az új szoftver telepítése kikapcsolhatja ezt a funkciót, aminek következtében kijelző hosszútávon véglegesen károsodhat. Sajnos egyelőre nincs megoldás a problémára, de várhatóan a Samsung ki fogja adni a szükséges javítást a közeljövőben.

Nem ez az első probléma az Android 14-gyel. Korábban a Google Pixel tulajdonosokat zárta ki egy bug a saját telefonjaikról, de a képbeégés sem újdonság mobilos körökben: az új iPhone 15-öknél tapasztalták ugyanezt a hibát a szükséges javítás megérkezéséig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.