Hirdetés

Veszélyben lehetsz, ha nem frissíted mihamarabb a Google Chrome-ot



|

Újabb magas kockázatú biztonsági rést azonosítottak a kutatók - mutatjuk mik a teendők.

Hirdetés

A közelmúltban egy per miatt tömeges adattörlésre kényszerült Google-nek a minap újabb kellemetlenséggel kellett szembenéznie, egy meglehetősen veszélyes, magas kockázatú biztonsági rés igényelt gyors beavatkozást. A szóban forgó sérülékenység a Chrome böngészőben ütötte fel a fejét, emiatt erősen ajánlott frissítened, amennyiben ezt a keresőmotort használod.

A CVE-2024-3159 kódnév alatt futó biztonsági résre egyébként nem a szokványos módon találtak rá. A problémára egy hackermegmérettetés, az úgynevezett Pwn2Own keretein belül lettek figyelmesek a szakértők. A sérülékenységet felfedező páros, Edouard Bochin és Tao Yan 42 500 dollár jutalomban részesült a találatért, miközben a Google már javította a hibát.

Hirdetés

A Windows és macOS készülékeken a 123.0.6312.105/.106/.107, illetve a linuxos rendszereken a 123.0.6312.105 számú verziókkal foltozták a rést. Hogy naprakész-e a keresőd, pár egyszerű lépésben ellenőrizheted - az alábbiakban mutatjuk hogyan.

Először is nyisd meg a Chrome böngészőt, majd a jobb felső sarokban található legördülő menüből válaszd a "Súgó" menüpontot, itt pedig a "Google Chrome névjegye" alatt már ki is olvashatod a verziószámot.

Amennyiben a fentiek valamelyikét látod, nincs ok az aggodalomra, biztonságosan böngészhetsz. Ha viszont régebbi verziószámú keresővel netezel, akkor mihamarabb telepítsd a frissítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.