Hirdetés

Vigyázat, nem bírod majd letenni a Google új játékát



|

Az egyik legelborultabb széria előtt tiszteleg a keresőóriás.

Hirdetés

A Google szellemiségétől nem idegen a mókázás, hiszen a cég fejlesztői rendszeresen rejtenek el a keresőben kisebb-nagyobb minijátékokat, általában valamilyen alkalom előtt tisztelegve. Nincs ez másként most sem, amikor a játékipar egyik legkülönlegesebb sorozata került terítékre.

Egész pontosan a Bandai Namco égisze alatt megjelenő, közel 20 éves múltra visszatekintő Katamariról van szó, amelyben az univerzum fiát alakítjuk, aki azzal igyekszik lenyűgözni az apját, hogy lényegében az egész világot feltekeri egy ragacsos labdára. A játék pont olyan elborult, mint amilyennek ez a felütés hangzik, most pedig már a Google-ben is kipróbálhatjuk.

Hirdetés

Ehhez nem kell mást tenni, mint mobilon vagy asztali felületen beírni a keresőbe a Katamari szót, majd rákattintani a játék címe mellett megjelenő színes, ugráló labdára. A célpontot nehéz eltéveszteni, és ha megvolt a dolog, máris kezdhetjük a keresési találatok eltüntetését a képektől a feliratokon át egészen a gombokig. Vigyázat, a munka súlyos függőséget okoz, az ember ugyanis nem nyugszik, amíg nem pucolta le az egész képernyőt.

Persze pontosan ez az OCD-faktor emelte szinte azonnal kultstátuszba a Keita Takahashi által kitalált szériát, amelynek 2005-ös második epizódja nemrég kapott egy felújított kiadást We Love Katamari Reroll+ Royal Reverie címen. A Kotakunak nyilatkozva a Google egyik mérnöke úgy fogalmazott, hogy annyira szórakoztatónak találják a játék mechanikáját, hogy keresőben is átélhetővé akarták tenni az élményt.

Fél éven belül ez már a második alkalom, hogy a keresőóriás egy eredetileg PlayStation-exkluzív játék előtt tiszteleg, néhány hónapja ugyanis a The Last of Us alapján készült HBO-sorozatot ünnepelve faragtak egy meglepetést a rajongóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.