Hirdetés

Világszinten leállt a Facebook és az Instagram, senkit sem enged vissza a rendszer



|

A Messenger sem működik, úgy tűnik, hogy teljes a leállás.

Hirdetés

Az elmúlt percekben teljesen leállt a Facebook mind a webes böngészőben, minden a mobiltelefonos alkalmazásokban. A Downdetector oldalán tízezrével záporoznak a jelentések (rövid időn belül már több mint 300 ezer bejelentésnél járunk) arról, hogy az embereket egyik pillanatról a másikra kidobta a rendszer az összes felületen, ahol be voltak jelentkezve, visszalépni pedig egészen egyszerűen nem tudnak.

Mi is ugyanezt tapasztaltuk, miután be szerettünk volna lépni, azt az üzenetet kaptuk, hogy nem helyes jelszót adtunk meg - erről természetesen szó sincs, így teljesen felesleges a korábbi jelszó megváltoztatásával is próbálkozni, ebben az esetben sem tudunk újra bejelentkezni a Facebookon.

Hirdetés

Korábban sem volt egyébként minden rendben, egyes kollégáinknál napok óta nem jöttek meg a Messenger és Instagram értesítések iPhone-ra. Egyelőre tehát nincs mit tenni, várni kell, amíg az illetékesek helyreállítják a hibát, ami cseppet sem mellékesen a különálló Messenger applikációt is érinti, tehát ezekben a percekben maga az üzenetküldés sem működik a Meta rendszerén keresztül. Úgyszintén elhasalt a szintén a Metához tartozó Instagram is, itt sem tud senki újra belépni.

Andy Stone, a Meta kommunikációs igazgatója jelenleg X-en mindösszesen csak annyit közölt, hogy tudnak a hibáról és dolgoznak annak elhárításán, a további részletekre tehát még várni kell.

Legutóbb 2021-ben állt le hasonló módon a teljes Facebook, akkor több órán át tartott megoldani a problémát. Természetesen amint helyreáll a rend, be fogunk számolni erről is. 

Egy külön cikkben addig is összeszedtük, milyen alternatív megoldásokat lehet használni a Messenger helyett a leállás idejére.

Frissítés: Úgy tűnik, hogy nagyjából egy óra alatt sikerült helyreállítani a Meta rendszereit, jelenleg a Facebook és a Messenger már gond nélkül üzemel, az Instagram még várat magára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.