Hirdetés

Leállt a Messenger? Semmi gond, ezeket használd helyette!



|

Jelenleg világszinten elérhetetlen a Meta összes rendszere, így a Messenger is, de szerencsére akadnak alternatívák.

Hirdetés

Jelenleg az egész világon leállt a Meta összes főbb rendszere, elérhetetlen a Facebook, az Instagram és a Messenger üzenetküldő szolgáltatás is. Talán az utóbbi jelenti a legtöbbeknek a legnagyobb érvágást, rengetegen használják csak és kizárólag ezt az alkalmazást üzenetküldésre mind számítógépes böngészőben, mind pedig mobiltelefonon. 

Nálunk is elsősorban Messengeren folynak a szerkesztőségi beszélgetések, de szerencsére akad egy csomó alternatív megoldás, melyekkel át lehet vészelni azt az időt, amíg a Meta szakemberei helyreállítják a rendet - erre egyébként az utolsó nagy leállásnál 2021-ben több órára volt szükségük.

Hirdetés

Skype

Bár legtöbben videóhívások lebonyolítására használják a Skype-ot, igazából teljesen alkalmas szöveges csevegésre is. Futtatható webes felületen, PC-s és mobiltelefonos applikáción keresztül is. Még klasszikus telefonhívásokkal is kombinálni lehet egyébként a Skypre rendszerét, de most valószínűleg a legtöbbeknek nem erre van szüksége, csak pár sima üzenet elküldésére. 

Letöltés

Viber

Remek megoldás lehet továbbá a Viber is, amit számítógépre és telefonra is le tudunk tölteni, és többek között üzenetküldésre is kiválóan alkalmas. Külön érdemes ezen a ponton megjegyezni, hogy mind a PCW, mind társoldalunk, a GS rendelkezik saját Viber oldallal, ahol minden nap a megosztjuk a legfontosabb aktuális híreket. Ha már úgyis a Viberen jártok, érdemes lehet erre is ránézni.

Letöltés

Telegram

Nagyon sokan kedvelték meg a már jó korában bevezetett végpontok közötti titkosítás miatt a Telegram rendszerét is. Regisztrálni mindenképp mobiltelefonon (telefonszámunk megadásával) kell, böngészőben ezt követően érhető csak el a szolgáltatás úgy, hogy a webes felületen megjelenő QR-kódot beolvassuk a telefonunk kamerájával. 

Letöltés

WhatsApp

Érdekes a WhatsApp helyzete, hiszen 2014-ben a Facebook felvásárolta ezt a szolgáltatást, ugyanakkor nem integrálták azt szervesen a saját rendszereikbe, így mi úgy tapasztaltuk, maga a WhatsApp jelenleg is gond nélkül elérhető és használható annak ellenére, hogy a teljes Meta-repertoár a padlón van. Regisztrálni a telefonszámunk megadásával tudunk, és az applikáció azonnal betölti a mobilunkon tárolt kontaktlitánkat, így gyorsan megtalálhatjuk az ismerőseinket.

Letöltés

Discord

Gamerek körében alapvetés, hogy a PC-n és a mobilon ott csücsül a Discord is, ahol általában nagyobb közösségek beszélgetnek együtt dedikált szervereken, de simán adott a lehetőség arra is, hogy egy az egyben csevegejünk valakivel, ha ismerjük a felhasználói azonosítóját. A Discord akár böngészőből is futtatható, de le lehet tölteni az asztalos és a telefonos alkalmazást is.

Letöltés

+1: SMS

Plusz egyes versenyzőként felkerült listánkra a legkézenfekvőbb megoldás is. Manapság tényleg alig-alig használ már az ember klasszikus SMS-eket, hiszen szinte mindenki rendelkezik mobilnettel, így sokkal egyszerűbb (és gyakorlatilag ingyenes) online üzengetni, mint SMS-eket írni. Ha viszont épp elérhetetlen a Facebook és a Messenger, akkor ez lehet a legegyszerűbb út, hiszen nem kell letölteni semmiféle új alkalmazást és regisztrációra sincs szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.