Hirdetés

Visszavonulót fújt egy népszerűtlen változtatás ügyében a Microsoft



|

Az ügyfelek nem fogadták jól a redmondiak OneDrive-ot illető tervét.

Hirdetés

A Microsoft történetében cseppet sem számít ritkának, hogy a vállalat egyszerűen képtelen ráerőltetni az akaratát a felhasználókra, elég csak a két év után is másodhegedűs szerepet játszó Windows 11-re, a csúfos véget ért Cortana asszisztensre vagy az olyan régebbi bukásokra gondolni, mint a multimédiás központként pozicionált Xbox One és a Zune zenelejátszó.

A redmondiak most egy újabb csatát vesztettek az ügyfelekkel szemben, méghozzá anélkül, hogy ténylegesen a harcmezőre léptek volna.

Hirdetés

A Microsoft még szeptember elején, e-mailben értesítette a OneDrive felhős platform felhasználóit, hogy október 16-ától kezdve külön-külön is beleszámítanak majd a tárhelyfogyasztásba a Galériába és az Albumokba elmentett fotók. A felhasználói élmény javításaként prezentált dupla felszámolást kompenzálandó a cég ugyan lehetővé tette az 5 GB-nyi ingyenes tárhely ráfizetés nélküli bővítését, ám ez csak egy évre szólt volna.

Az ajánlat természetesen nem aratott nagy tetszést a célközönség soraiban, ezt pedig a Microsoft is érzékelte, a vállalat ugyanis nemrég egy újabb közleményben táncolt vissza, napokkal a változtatás életbe lépése előtt. A szöveg nem csinál belőle titkot, hogy a korábbi e-mailre érkezett reakciók indokolták a hátraarcot, így már biztosan nem fog életbe lépni a "kreatív" tárhelyszámítás.

Az eset újabb példa arra, hogy a felhasználóknak igenis megéri hallatni a hangjukat, ha nem értenek egyet egy szolgáltatói döntéssel. Ugyanígy sikerült nemrég jobb belátásra bírni a Unity játékmotor súlyos áremelést bejelentő fejlesztőjét is, de persze a kudarcra is akadnak példák, köztük a Reddit elleni sikertelen nyári lázadással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.