Hirdetés

5 méteres mechanikus billentyűzetet készített az Alienware



|

Egy egész csapat kell a szörnyklaviatúra és a hozzá tartozó óriási egér működtetéséhez.

Hirdetés

Közhely, de nagyon is igaz, hogy az életben bizony nem kell mindennek valamiféle értelemmel szolgálnia: olykor az is elég, ha egy dolog csak úgy van, mondjuk mert érdekes, vagy éppen vicces. E filozófia fizikai megtestesülésének tekinthető a hülye billentyűzetekért való szűnhetetlen rajongás, ami eddig olyan alkotásokat szült, mint a Google Japan gépelésre szánt sapkája, az UWU gamer billentyűzet vagy a Ctrl+C/Ctrl+V klaviatúra.

Ezúttal pedig az Alienware jelentkezett be a bolondozásba, szó szerint kimaxolva a műfajt egy óriási mechanikus billentyűzettel, amihez még egy jól megtermett egeret is készített a cég.

Hirdetés

Az Alienware az AW420K gamer billentyűzet és az AW720M gaming egér mintájára gyártotta le a perifériák 14-szeresen felnagyított változatát, a végeredmény pedig egy 5 méteres szörnyeteg lett, melynek üzemeltetéséhez egy külön személyzetre van szükség. A cég ehhez stílusosan a Team Liquid Dotával fogott össze, akik játszottak is vele egy meccset, de valószínűleg nem ez lesz a választott perifériájuk, mivel már egyetlen karakter irányítása is lekötötte a teljes 5 fős e-sport csapat figyelmét.

Ez persze nem is csoda, hiszen a gigantikus AW420K-n csak a Space gomb akkora, mint egy ember, és az egérnek is alaposan neki kell feszülni, ha arrébb akarjuk mozdítani. A gigantikus billentyűzet alapvetően 3D-nyomtatással készült, de PVC-csövekre, gumiszalagokra és egy jó adag barkácsolásra is szükség volt, hogy mind a 84 gombon előállítsák a mechanikus klaviatúrákat jellemző kattanás-érzetet.

A befektetett munka végül meghozta a gyümölcsét, az óriási kiegészítők teljesen funkcionálnak, beleértve az egér görgőjét és oldalsó gombjait is. A következő logikus lépés az lenne, hogy az Alienware a perifériákhoz passzoló gamermonitort is elkészíti, ám egyelőre sajnos nem hallani ilyen tervről.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.