Hirdetés

Billentyűzettel és bónusz kijelzővel támadnak az Ayaneo új kézikonzoljai



|

A Windows 11-alapú masinák egyike az emulátoros szcéna nagy sztárja lehet.

Hirdetés

Az utóbbi években látványosan pezsgő handheld konzolos piacon már olyan nagy szereplők versengenek, mint a Valve (Steam Deck), az ASUS (ROG Ally) és a Lenovo (Legion Go), a mezőny legszorgosabbja viszont egyértelműen a hongkongi székhelyű Ayaneo, amely már öt ilyen eszközt dobott piacra, és a továbbra sem tervez lassítani. A cég alapító-vezérigazgatója, Arthur Zhang ugyanis nemrég rögtön két új kézikonzolt is bemutatott, amelyek nagyrészt megegyező specifikációkkal, ám egy óriási különbséggel veszik célba a vásárlókat.

Az Ayaneo KB a hagyományos konzolos vezérlők mellett egy teljes értékű billentyűzettel, míg az Ayaneo DS egy 3,5 hüvelykes másodlagos kijelzővel támad a klaviatúra helyén. Nem baj, ha az utóbbiról a Nintendo 2004-ben megjelent slágerterméke, a több mint 150 millió példányban értékesített Nintendo DS jut eszedbe, hiszen valószínűleg az Ayaneónak is ez volt a célja, aminek nagyon fognak örülni az emulátoros közösségben.

Az új konzolok ugyanis Windows 11-alapúak, tehát az emulátorok segítségével elméletileg kiválóan lehet majd reprodukálni a Nintendo nyújtotta élményt a Ayaneo DS-en, csak egy jóval korszerűbb hardver közreműködésével: a KB-t és a DS-t egyaránt a nagy teljesítményű AMD Ryzen 7 7840U laptopos processzor hajtja, az elsődleges kijelző szerepét pedig egy 7 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítéssel bíró IPS panel tölti be.

Hirdetés

A memória mennyisége, a tárhely és az üzemidő még nem ismertek, azt viszont már elárulta az Ayaneo, hogy 28 W-os fogyasztásra, beépített giroszkópra és microSD-olvasóra, valamint Thunderbolt USB-C, USB-C 3.2 Gen 2 és OCULink csatlakozókra számíthatunk. Az Ayaneo KB és Flip valamikor 2024-ben kerülnek boltokba, egyelőre nem közölt áron.

A 120, 150 és 180 fokos szögben is kinyitható kézikonzolok a gyártó szokásához híven az Indigogón fognak debütálni, ahol már a termékoldaluk is meglátogatható. Az Ayaneo mellett pedig hamarosan egy másik gyártó, az MSI is rástartol a handheld termékkategóriára egy nemrég megvillantott modellel, amelyet a közelgő CES 2024-en láthatunk majd teljes pompájában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.