Hirdetés

Durván bezuhant a GPU-piac, de semmi sem veszélyezteti az Nvidia dominanciáját



|

Elképesztő előnye van az Nvidiának a riválisokkal szemben, egyelőre még csak versenyhelyzetről sem beszélhetünk.

Hirdetés

Soha nem volt még annyira rémisztő az Nvidia előnye a videokártya-piacon, mint most. Megérkezett a Jon Peddie Research (JPR) legújabb jelentése, ami a GPU eladásokat elemzi 2022 harmadik negyedéve alapján, a kimutatásból pedig egyértelműen kiderül; egyensúly eddig sem volt, most azonban abszolút felborult, és a feje tetejére állt minden. A zöldek előnye úgy növekedett, hogy közben a piac teljesen összeomlott.

2021 harmadik negyedévében 24 millió új videokártya talált gazdára, ehhez képest idén, ugyanebben az időszakban mindössze 14 millió darab kelt el. Ez egy masszív, 42%-os visszaesés egy év alatt, amit csak tetőz, hogy ez az időszak általában a legerősebb minden évben a vissza a suliba jellegű leárazások és az egyéb akciók miatt.

Hirdetés

Miközben a jelek szerint sokan inkább másodkézből szerzik be az elavult videokártyájukat felváltó "új" GPU-t, az Nvidiának nincs miért aggódnia. A vállalat a használatban lévő videokártyák 88 százalékát adja, ami tulajdonképpen semmilyen további magyarázatot nem igényel, mi viszont azért elmondjuk, hogy mellettük az AMD a diszkrét GPU-k piacának 8 százalékát birtokolja, míg az Intel részesedése 4 százalékra rúg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.