Hirdetés

Gyorsabb AMD Ryzen 3000 CPU-k érkezhetnek június közepén



|

A legújabb híresztelések szerint az AMD mindent megtesz, hogy beelőzze az Intelt: még a Zen 3 előtt ráncfelvarrást kaphatnak a desktop processzorok.

Hirdetés

Már egy ideje hallani arról, hogy a következő generációs processzorai előtt a meglévő sorozat ráncfelvarrásával készülhet az AMD, és most kiszivárgott, mire is készül a gyártó, valamint mikor. Eszerint június 16-án érkezik a "Matisse Refresh" kódnevű felújított sorozat, melybe három CPU tartozik, a Ryzen 9 3900XT, a Ryzen 7 3800XT és a Ryzen 5 3600XT. Emellett két további modell is érkezhet, ezekről azonban csak megerőstetlen pletykák szólnak.

Hirdetés

Az alábbi táblázatban megnézhető, miket lehet tudni róluk. Elsőre nem sok különbséget látunk az eddigi kiadás és az új között az órajelen kívül - és másodikra sem, tehát nincs extra Zen 2 mag vagy egyéb extra trükk. Viszont a boost órajel 200-300 MHz pluszban van az elődökhöz képest, ami egész erős teljesítményt sejtet akár gaming konfigurációkban is. A Ryzen 9 3900XT 4,8GHz csúcsa elég szépen hangzik...

A 249 dollárra belőtt Ryzen 5 3600XT értelemszerűen a csapat "csábító" tagja, amely gaming téren a jelenlegi legjobb ár-érték arányt hozhatja. A Ryzen 7 3800-at tavaly nyáron váltotta fel a 3700X, szóval kíváncsiak leszünk, hová pozicionálják a 3800XT-t. A Ryzen 9 3900XT pedig egyértelműen az Intel Core i9-10900K-ra céloz. Várjuk szeretettel a bejelentést, aztán meglátjuk, mi válik valóra a fentiekből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.