Hirdetés

Hatalmas erőt csomagoltak az Intel NUC 11 Enthusiast mini PC-be



|

A Phantom Canyon kódnevű NUC 11 Enthusiast mini gépbe még GeForce RTX szériás grafikus vezérlőt is tett az Intel.

Hirdetés

Az Intel továbbra sem hajlandó lemondani a NUC gépeinek fejlesztéséről, így az idei CES alkalmából bemutatta a NUC 11 Enthusiast modellt. Ez a népszerű, 2018-as Hades Canyon utódja, és Phantom Canyon kódnéven fut. Továbbra is igen kompakt, ennek ellenére viszont nagy erő lakik benne: konkrétan egy tizenegyedik generációs Intel processzor (Intel Core i7-1165G7) és GeForce RTX 2060-as grafikus vezérlő. 

Persze mondhatnánk, hogy miért nem modernebb, RTX 3000-es GPU került bele, de ilyen kompakt gépben az előző szériás megoldás is ritkaság. Használaton kívül a rendszer Xe iGPU-ra tud visszaváltani. 

Hirdetés

A NUC 11 Enthusiast ráadásul Wi-Fi 6-ot, Thunderbolt 4 portokat, hat USB portot, HDMI 2.0-t, mini-DisplayPort 1.4-et is kínál. Sajnos HDMI 2.1 nincs. 

Az újdonság gamereknek is kiváló, bár nem épp olcsó: a SimplyNUC.com kínálatában 8 GB RAM-mal és 128 GB-os SSD-vel is 1349 dollár. Tény, hogy erős és helytakarékos a gép, de ehhez még a Windows 10 ára is hozzájön, és az adattároló bármilyen mércével kicsi. Felárért persze mindkét problémát megoldják. 

Az Intel ezzel egyszerre a hagyományosabb NUC modelleket is frissítette az új CPU-kkal és Wi-Fi 6-támogatással. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.