Hirdetés

Indokolatlanul nagy képfrissítési sebességre képesek az Alienware legújabb laptopjai



|

Szupergyors kijelzővel támad az Alienware m17 R5 és az x17 R2.

Hirdetés

A Dell és a szárnyai alá tartozó Alienware gamer márka legutóbb tavasszal frissítették a játékokra szánt laptopjaik repertoárját, amikor is négy új gépet kaptunk, most pedig további lehetőségekkel bővült a választék.

Ezúttal az egy ideje már kapható Alienware X17 R2-ből és az M17 R5-ből futott be egy-egy új, 480 Hz-es kijelzővel szerelt variáns, amelyek FullHD felbontást, 300 nites maximális fényerőt és 100%-os sRGB lefedettséget ígérnek azoknak, akik hajlandók megfizetni a 300 dolláros felárat a 165 Hz-es alapmodellekhez képest.

Hirdetés

A csúcsteljesítményre vágyóknak pedig jó hír lehet, hogy végre megjelent a CES 2022-n beharangozott Alienware M17 R5 Advantage, amely az AMD legizmosabb Ryzen 6000-es processzoraival, valamint az RX 6000-szériás grafikus gyorsítókkal gondoskodik a játékok kifogástalan futtatásáról. A legerősebb választható GPU ezzel a Radeon RX 6800M XT lett, 12 GB GDDR6-os memóriával. Aki pedig nem kedveli a pirosakat, természetesen továbbra is kérheti az M17 R5-öt az Nvidia technológiájával.

Ezek mellett pedig az olcsóbb kategóriában versenyző Dell G16 gamer laptopot is köszönthetjük a családban, amely a mai napon vált elérhetővé, 1399 dolláros (adó nélküli) áron. Ebben egy 16 hüvelykes, QHD+ (2560x1600) felbontású, 16:10-es megjelenítő dolgozik, 165 Hz-es képfrissítéssel, a notebook viszont a 15 hüvelykes változattal megegyező méretű tokozást kapott, így keskenyebb kávákat kínál annál. A burkolat alatt az Intel 12. generációs i7-12700H processzora zakatol, amelyet akár az Nvidia GeForce RTX 3070 Ti laptopos GPU-val is kérhetünk.

A Dell és az Alienware összességében egy korrekt évközi frissítéssel álltak elő, még ha a 480 Hz-es kijelző nem is olyan nagy show, mint elsőre tűnik. Az ultra magas képfrissítést ugyanis csak a legizmosabb hardverrel szerelt modellek képesek kihasználni, és még azok is csupán a kevésbé teljesítményigényes címekben. Ez az opció így leginkább az olyan kompetitív játékok rajongóinak lehet releváns, mint például a CS:GO.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.