Hirdetés

Kiszivárgott pár technikai részlet az MSI kézikonzoljáról, vannak érdekes dolgok



|

A Steam Deck legújabb kihívója idő előtt került a közönség elé, a hardveres specifikáció pedig felvonja a szemöldököt.

Hirdetés

Az ASUS ROG Ally, a Lenovo Legion GO, az Aya Neo és a többi handheld eszköz után újabb gyártó próbál szerencsét a hordozható PC-k versenyében. A kifejezetten megnyerő gamer laptopokat készítő MSI-ről most derült ki, hogy készül valamire ezen a fronton (bár erősen kérdéses, hogy az egyre zsúfoltabb mezőnyben milyen esélyekkel indul), de természetesen a titokzatoskodás után azonnal elkezdett szivárogni minden infó. A hardverről X-en került ki néhány kép, sőt, pár benchmark adat is felbukkant a neten, ezek alapján pedig kifejezetten kíváncsiak vagyunk masinára.

Az MSI Claw névre keresztelt eszköz dizájnjától nem dobtunk hátast, első ránézésre a ROG Ally vonalait követi az új jövevény, és bár a kijelzőről egyelőre nem esett szó, látszólag az ASUS gépéhez hasonló, 7" körüli OLED panelről van szó.

Hirdetés

Ami azonban egy fokkal érdekesebb, az a motorháztető alatti hardver, itt ugyanis szakított a hagyományokkal az MSI.

Míg eddig gyakorlatilag az összes kézikonzol a Ryzen Z1 Extreme-et vagy más, hasonló AMD chipet használt, addig a kiszivárgott adatok alapján itt egy 14. generációs, Intel Meteor Lake procival van dolgunk.

A kékek GPU driverei hagyományosan nem a legjobbak, szóval nagyon kíváncsiak vagyunk, mit sikerült kihozni belőle. A Claw egyébként 32 GB RAM-ot kapott, ami duplája a ROG Ally-ban és a Lenovo Legion GO-ban talált memóriának.

Nem sokáig kell egyébként találgatnunk, hiszen szinte biztos, hogy hivatalosan is leleplezik a hardvert a jövő heti CES-en.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.