Hirdetés

Megérkezett az MSI Claw A1M kézi konzol



|

Az Intel-alapú gép a korábban megismert áron került boltokba, az erősebb modellekre azonban még mindig várni kell.

Hirdetés

A januári CES 2024 expó egyik nagy bejelentése volt, hogy a Steam Deck, az ASUS ROG Ally és a Lenovo Legion Go  után a tajvani MSI is egy saját kézi konzollal rukkol elő, ráadásul nem a többiek által használt AMD, hanem az Intel hardvereire építkezve, Core i7-es és Core i5-ös processzorokkal látva el az új portékát. Korábban már ismertté vált az MSI Claw A1M néven futó újdonság specifikációja és ára, most pedig a piaci rajtra is sor került, még ha egyelőre korlátozott formában is.

Az MSI amerikai weboldalán és bizonyos viszonteladóknál ugyanis már rendelhető az új kézi konzol 699 dolláros (252 ezer forint) alapmodellje, amelyben egy Intel Core Ultra 5-135H processzor, 16 GB LPDDR5-6400 MHz memória és 512 GB tárhely teljesít szolgálatot, a többi kiadást is jellemző 7 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű LCD kijelzővel és Windows 11 Home operációs rendszerrel.

Hirdetés

Az Claw A1M-nek emellett még két további változata lesz, melyek mindegyikébe Intel Core Ultra 7-155H processzor kerül, ám az egyikben 512 GB, a másikban pedig 1 TB tárhellyel karöltve. Ezeknek a forgalmazása csak március 15-én, vagyis jövő pénteken kezdődik, 749 dolláros (270 ezer forint) valamint 799 dolláros (288 ezer forint) áron.

A nagy kérdés továbbra is az, hogy az MSI-nek mennyire sikerül a Windows 11 optimalizálása, a szintén erre épülő ASUS ROG Ally és a Lenovo Legion Go felhasználói élményét ugyanis a bevezetőben linkelt tesztjeink alapján jelentősen rontja, hogy közel sem olyan gördülékeny rajtuk a játékok futtatása, mint a saját operációs rendszerrel bíró, de gyengébb hardverrel szerelt Steam Decken.

A forgalmazás elindulásával pedig jöhetnek az első teljesítménytesztek is, korábban ugyanis aggasztó Benchmark-eredmények láttak napvilágot a Claw A1M egy előzetes változatának képességeiről.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.