Hirdetés

2020-ban jöhet az Intel első komoly GPU-ja



|

A legújabb GPU-technológiákról egy decemberi rendezvényen külön is beszél majd az Intel.

Hirdetés

Az Intel decemberben tart majd egy konferenciát, amelyen ott lesz Raja Koduri és számos más vezető a vállalattól. Többek között a cég legújabb technológiáiról, a GPU architektúrákról és a közeljövőben várható dolgokról beszél majd az Intel. 

Hirdetés

Jelenleg úgy néz ki, hogy az Intel 2020-ban dobja piacra az Arctic Sound GPU-ját. Ez lesz az Intel harmadik próbálkozása a videokártyák piacán, és ezúttal a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a játékosok piacának mindegyikét meghódítanák. 

Az Intel az első dedikált GPU-ját még 1998-ban adta ki, később azonban integrált megoldás lett belőle a gyenge teljesítmény és kereslet miatt. 2009-ben az Intel aztán bemutatta a Larrabee architektúrát a dedikált GPU-knak, hogy aztán egy évvel később elkaszálja azt. A harmadik próbálkozás ígéretesebben indul, már csak azért is, mert Koduri az AMD egyik legfontosabb vezetője volt. A GPU-k kutatás-fejlesztése Kanadában már tart, de hamarosan újabb központ épülhet Indiában is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.