Hirdetés

Agyonveri a riválisait a Vega grafikás Core i7-8705G



|

Az új chip jobban teljesít, mint egy GeForce MX 150-nel párosított Coffee Lake CPU.

Hirdetés

Korábban hihetetlen lett volna, de az Intel és az AMD közös munkájának hála tényleg valósággá vált a Core i7-8705G többchipes modul. Ez egy 4-magos, 8-szálas Kaby Lake processzort kombinál az AMG Vega GPU-jával, aminek 4 GB saját HBM2-es memóriája is van. 

Hirdetés

Azt már eddig sejthettük, hogy fogyasztásban és melegedésben nem járunk majd rosszabbul az integrált Vega grafikás Intel chippel, amely helytakarékosságban viszont minden olyan megoldást elsöpör, ahol csúcskategóriás mobilprocesszort kombinálnak belépőszintű diszkrét grafikus vezérlővel. 

A Dell úgy döntött, hogy ideje élesben is tesztelni ezeket a megoldásokat. A ringbe ezért a legújabb XPS 15 laptopját állította, amiben már Core i7-8705G chip található. Az első ellenfél egy Acer Swift 3 volt (SF314-51), amely Core i5-8250U processzort és GeForce MX 150 diszkrét videokártyát tartogatott. A másik kihívó egy Dell XPS 13 9370, amelyben nyolcadik-generációs Intel Core processzor található, HD 620-as integrált grafikával. 

A három gépet a Rise of the Tomb Raider játékban tesztelték. A mérések szerint a Core i7-8705G többchipes modul 35 fps-re volt képes átlagosan. Ugyanez az érték alig 24 fps lett a GeForce MX 150-nél, és mindössze 9 fps a HD 620-nál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.