Hirdetés

Az AMD tagadja, hogy csak 5000 Radeon VII készülne



|

Egyes források szerint alig lesz Radeon VII videokártya a piacon - az AMD tagadja, hogy csak 5000 darab készülne a grafikus vezérlőből.

Hirdetés

Egyre több hír fut be az AMD új csúcskategóriás videokártyájáról, a Radeon VII-ről. Sajnos egyik sem annyira jó. 

A kínai média értesülései szerint az AMD meglehetősen kevés Radeon VII-et tud gyártani. Annyira keveset, hogy világszinten csak 5000 darab lesz belőle elérhető. Ez passzol a korábbi jelentésekhez, amelyek alapján a TSMC le van terhelve, az AMD pedig talán sosem adja a partnergyártók kezébe a Radeon VII-et. 

Hirdetés

Az továbbra is rejtély, hogy kizárólag referenciaváltozatban lesz-e kapható a Radeon VII. Az AMD számára pedig további rossz hír, hogy a szivárgások alapján az AMD kénytelen lesz ár alatt adni a Radeon VII-et, vagyis minden egyes eladott kártyán pénzt veszít majd. 5000 darabnál persze nem nagy összegről van szó, 699 dolláros vételár mellett eleve csak 3,5 millió dolláros eladásról lehetne beszélni.

Az AMD a hírekre reagálva tagadta ezeket az állításokat. Az AMD hivatalos közleménye szerint a gyártási számokat nem hozzák nyilvánosságra, de a február 7-i megjelenés után az AMD oldaláról és a partnergyártóktól is meg lehet majd venni a termékeket, és a Radeon VII készletei ki tudják majd szolgálni a gamerek által támasztott keresletet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.