Hirdetés

Begurult a Radeon RX 3080 miatt az NVIDIA



|

Szivárognak a Radeon RX 3080 specifikációi, eközben az NVIDIA-nak nem tetszik, hogy az elnevezések az AMD-nek kedveznének, ezért megpróbálja levédetni a 3080, 4080 és 5080 számokat.

Hirdetés

Egyre fokozódik a harc a videokártyák piacán. Nemrég az AMD Navi-alapú Radeon RX 3080 specifikációi szivárogtak ki. Az eredeti tweetet azóta törölték, és persze mindig fenntartásokkal kell kezelni a hasonló információkat. 

Hirdetés

A hírek szerint mindenesetre az RX 3080 2560 stream processzort, 256 bites memóriabuszt, 8 GB vRAM-ot és nyolc shader engine-t hoz majd, összesen 40 feldolgozó egységgel. 

Eközben más jelentések szerint az NVIDIA-nak nem tetszik, hogy az AMD miként nevezné el az új kártyáit. Konkrétan a 3080-as számmal van baja a rivális cégnek. Az NVIDIA attól tart, hogy a fogyasztók szemében a Radeon RX 3080 modernebbnek és erősebbnek hat majd már csak név alapján is, mint a GeForce RTX 2080. Ráadásul idővel RTX 30-as szériát is akar az NVIDIA, ami újabb problémákhoz vezetne. 

Éppen ezért az EU területén az NVIDIA megpróbálja levédetni a 3080, a 4080 és az 5080 számokat. A kérelmet május 1-jén nyújtották be, vagyis a jelek szerint egyre mérgesebb az NVIDIA a Navi miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.