Hirdetés

Bravúros mini PC-vel állt elő az ASRock



|

Apró asztali gép lett az ASRock DeskMini A300, azonban ennek ellenére támogatja az AM4 foglalatú AMD Ryzen processzorokat.

Hirdetés

Az ASRock legújabb SFF jellegű mini PC-je mindössze 155 x 155 x 80 milliméteres. Vagyis egészen apró. Ennek ellenére mégis támogatja az AMD AM4 foglalatba illeszthető Ryzen processzorait (a 65 watt TDP-vel rendelkező modellekig). 

Hirdetés

Az ASRock DeskMini A300 azért is nagyon érdekes, mert ahhoz, hogy az AM4-es chipeket ilyen apró gépbe csomagolhassa az ASRock, végül kifejlesztette a világ legkisebb alaplapját, ami AM4-es lapkákhoz készült. A mini-STX-es alaplap neve A300M-STX. 

Az apró alaplap ellenére egyenesen két DDR4-es memóriamodul fér a gépházba, ráadásul két M.2 2280-as SSD-nek is van hely. Jutott még csatlakozó továbbá két darab 2,5 hüvelykes meghajtónak is. 

Dedikált grafikus vezérlésnek már nincs hely, vagyis marad az AMD integrált grafikája, esetleg külső videokártya. Portból bőven akad a gépen: USB-C, USB-A (3.1), USB 2.0, HDMI, DisplayPort, VGA, Ethernet, jackcsatlakozó. 

A gép februártól kapható, a barebone verzió ára mindössze 119 dollár lesz. A Bristol Ridge és a Raven Ridge széria egyaránt támogatott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.