Hirdetés

Csak a Dellnek lesz idén AMD SmartShift technológiás laptopja



|

A Dell az első laptopgyártó, amely használja az AMD SmartShift technológiáját, és már idén épít rá notebookot. Hogy mi az a SmartShift? A játékosoknak örömhír.

Hirdetés

Az AMD szerint a SmartShift technológia akár 14 százalékkal is javíthat a játékok alatti teljesítményen azzal, hogy több energiát ad a GPU-nak. A CPU és a GPU közötti energiamegosztást az új Radeon Software Adrenalin 2020 Edition külön szekcióban mutatja. A SmartShift technológiát Frank Azor, az AMD egyik vezető tervezője szerint idén kizárólag a Dell használja majd. Más gyártó nem hoz olyan laptopot, ami támogatná, de 2021-re további partnereket is szerezhet az AMD. 

Hirdetés

Az AMD még a mobilos Ryzen 4000 chipekkel egyszerre mutatta be a SmartShift funkciót, amelynek a lényege, hogy a rendszer az energiát a munkamenetnek megfelelően tudja variálni a CPU és a GPU között attól függően, melyiknek van nagyobb szüksége némi extrára.

A Dellnek igazából már meg is van az első ilyen technológiás laptopja, a 880 dollártól vihető G5 15 Special Editionről van szó. Azt viszont még nem tudni, hogy mekkora siker lesz a SmartShift, ehhez leginkább arra van szükség, hogy elegendő várásló kezdje használni az erre épülő gépeket, aztán elkezdjenek visszacsorogni a visszajelzések - ha ezek is a technológia mellé állnak, akkor esélyesen rákap majd a közönség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.