Hirdetés

Intel helyett AMD processzorokra válthat a Dell



|

A Dell arra számít, hogy tovább folytatódik az Intel processzorok készlethiánya, ezért fontolgatja, hogy inkább AMD CPU-kra vált.

Hirdetés

Nem titok, hogy még mindig tart az Intel processzorok hiánya, nemrég nyílt levélben kért a cég elnézést a fogyasztóktól és a partnereitől. A PC-gyártókra nincs valami jó hatással a kialakult helyzet, és egyre többen gondolkoznak alternatív megoldásokban. 

Hirdetés

A Dell az elmúlt 35 évben kitartott az Intel mellett, azonban az idei eredményeit már lehúzza a CPU-hiány. A Yahoo Finance szerint a helyzet odáig fajult, hogy a Dell már AMD processzorok használatán gondolkozik. 

A Dell pénzügyi igazgatója, Tom Sweet szerint az Intel CPU-k hiánya 2020 második felében is tart majd, ezért fontolgatják az AMD chipekre váltást. 

Az AMD processzorok népszerűsége hatalmas tempóban emelkedik, a Ryzen 3000 széria már 7 nm-es technológiával jön, ár-érték arányban pedig rendre lekörözi az Intel megoldásait. Ráadásul a szakértők szerint a vásárlók kedve is egyre jobb, hiszen a DRAM-árak alacsonyan vannak, és a GPU-k sem drágák már a bányászat miatt. 

A Dell a múltban használt már AMD terméket, bár főképp GPU-t vagy egy-két PC-ben AMD CPU-t. A szakértők szerint azért most sem szakítana teljes mértékben az Intellel a Dell, hanem inkább a fogyasztói igényekhez igazítva, vegyesen kínálna konfigurációkat. Mindennek a fogyasztók is örülhetnek majd, elvileg az AMD-s verziók alacsonyabb árak mellett futhatnak be, nem csak az asztali PC-k, de a laptopok világában is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.