Hirdetés

Később érkezhet meg a következő Xbox, mint az új PlayStation



|

Úgy tűnik, hogy a zöldek egyelőre még nem kötöttek szerződést az AMD-vel.

Hirdetés

Néhány évet még várni kell a generációváltásra: az Xbox új konzoljai például 2028 ősze előtt várhatóan nem jelennek meg, de a PlayStationök esetében sem valószínű, hogy sokkal hamarabb történik majd a hardvercsere. Bár még tavaly decemberben felröppent, hogy a Microsoft mégiscsak beelőzheti a Sony-t a következő konzolgeneráció kiadásával, a mostani hírek ennek éppen az ellenkezőjét sejtetik.

Ennek hátterében pedig az állhat, hogy a Microsoft egyelőre - legalábbis egészen a múlt hónapig - még nem tárgyalt az AMD-vel, vélhetően egy olcsóbb ajánlat kiharcolásán ügyködnek. Erről egyébként a Moore's Law Is Dead nevű podcaster számolt be, aki elmondta, hogy ezzel szemben a Sony és az AMD már több szerződést is aláírt a PlayStation 5 megjelenése óta, ami azt jelenti, hogy a kékek jóval előrébb járhatnak ebben a tekintetben.

Hirdetés

Bár a Microsoft egyelőre még senkivel sem állapodott meg, a podcaster azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy a vállalat végül ismételten az AMD-vel fog majd szerződést kötni. Az értesülések alapján viszont a késlekedések miatt még csak most léphetett a tervezés korai szakaszaiba a következő Xbox.

Persze ezen a ponton még bármi lehetséges, az is, hogy a Microsoft tényleg a Sony után dobja majd piacra a következő generációs konzolját, de így talán még nehezebb lenne behozni a lemaradást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.