Hirdetés

Kiszivárogtak a ROG Ally X specifikációi



|

Szinte mindenre fény derült az ASUS handheld PC-jének új iterációjával kapcsolatban.

Hirdetés

Bár már korábban is számítani lehetett az érkezésére, az ASUS nemrégiben hivatalosan is megerősítette, hogy úton van handheld PC-jének frissített kiadása, ami a ROG Ally X nevet kapta. Fontos azonban észben tartani, hogy nem generációváltásról beszélünk. Sokkal inkább a rajongók igényeihez igazított, újragondolt és felfrissített eszközről van szó, ami a most napvilágra került specifikációk alapján teljesítménye tekintetében is komolyat léphet előre.

Az már eddig is világos volt, hogy az RDNA 3 architektúrára épülő AMD Ryzen Extreme Z1 chipset nem kerül cserélésre a konzolban, ellenben a memóriával, ahol jelentős ugrásra számíthatunk. Ha hinni lehet a kiszivárgott specifikációs adatlapnak, akkor az ASUS korábbi handheldjének 16 GB LPDDR5-6400-ával szemben, a ROG Ally X 24 GB LPDDR5X-7500-as memóriával érkezik majd, ami az elődhöz képest 8 GB-os növekedést jelent méretben, és 17 százalékos növekedést sávszélességben.

Hirdetés

A ROG Ally X továbbá egy 1 TB-os M.2 meghajtóval kerülhet a boltok polcaira, ami komoly előrelépés lenne az eredeti ROG Ally 512 GB-os tárhelyéhez képest. Mindemellett az akkumulátornál is számottevő változásra készülhetünk. A kézi konzol egy 80 wattórás akkuval érkezhet, ami várhatóan 40 százalékos javulást hoz majd az üzemidő tekintetében. Végül de nem utolsósorban, egy új USB4-C port is kerülhet a gépre, integrált DisplayPort 1.4 és PD 3.0 kimenettel.

Izgalmasnak hangzik, de az iméntieket egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni. Az ASUS június 2-án fogja bemutatni a ROG Ally X-et, úgyhogy már nem kell olyan sokáig találgatnunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.