Hirdetés

Minden új Chromebook Linux-kompatibilis lesz



|

Minden egyes 2019-ben megjelenő Chromebook Linux-kompatibilitást kap, de más újdonságok is akadnak Chrome OS-fronton.

Hirdetés

Amikor majdnem egy évtizede megérkeztek a Chromebookok, alapvetően olyan laptopok voltak, amelyek csak egy böngészőt tudtak futtatni. Volt, akiknek ez elegendőnek bizonyult, másokat nem nyűgözött le. A Google aztán néhány éve az androidos appok futtatását is lehetővé tette, ami egy kis előrelépést hozott. Tavaly pedig elkezdtek dolgozni az asztali linuxos szoftverek támogatásán, aminek hála a Chromebookok már-már rendes laptoppá kezdenek előlépni. 

Hirdetés

Sajnos a használati élmény nem az igazi, és mivel a Chromebookok most három operációs rendszer támogatnak, a helyzet egy darabig még nem is lesz tökéletes. Az idei Google I/O mindenesetre Chrome OS-fronton is hozott pár újdonságot. 

Minden 2019-ben megjelenő Chromebook Linux-kompatibilis lesz például - a funkciót a beállításokban lehet engedélyezni, és utána telepíthetőek az olyan asztali szoftverek, mint a GIMP vagy a LibreOffice. 

Az Android Studio használata is könnyebbé válik, a letöltés után egy dupla kattintással lesz telepíthető. Ehhez viszont legalább 8 GB RAM, Core i5-ös CPU és 4 GB tárhely kell, tehát igazából csúcsmodell kell, ha valaki fejlesztésre akarja használni. Frissült továbbá a Chrome OS File Manager, ami már a Chrome OS, az Android, a Linux és a Google Drive között is tud fájlokat mozgatni. A Google I/O után pedig az About Chromebooks csapata azt is kiderítette, hogy a Chrome OS 76-tal jön a virtuális asztalok támogatása is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.