Hirdetés

Nem fogod elhinni, hogy mennyibe kerül a Microsoft legújabb billentyűzete



|

Ezen az áron akár már egy Steam Decket is vásárolhatunk magunknak.

Hirdetés

Berobbantak az új Snapdragon X Elite lapkákkal szerelt, mesterséges intelligenciával felvértezett Copilot+ PC-k, így az Acer, az ASUS, a Lenovo, meg persze a Microsoft is megvillantotta saját üdvöskéit. Utóbbi a Surface Próval, a már jól ismert hibrid eszközének új iterációjával próbál beférkőzni a vásárlók kegyeibe, ami mellé most egy igen combos árcédulával ellátott, vezeték nélküli billentyűzetet is kínál a márkahű, hivatalos kiegészítőkhöz ragaszkodó felhasználóknak.

A Surface Pro Flex névre keresztelt billentyűzet nemcsak a legújabb modellel, hanem a Surface Pro korábbi változataival is kompatibilis, egészen a 8-as szériáig visszamenőleg. Csatlakoztatásával lényegében pillanatok alatt laptoppá alakíthatjuk az eszközt, vezeték nélküli mivoltának köszönhetően pedig bármikor eltávolíthatjuk, és tovább használhatjuk a billentyűzetet. Természetesen az új Copilot gomb is felkerült a klaviatúrára, amivel pillanatok alatt hívatjuk elő az AI-asszisztenst. A billentyűzet 340 grammot nyom - fekete, illetve kék Alcantara kivitelben lesz kapható. 

Hirdetés

A klaviatúra 495 mAh-s akkujával egy töltéssel akár 41 órát is kihúz, de még ennek tudatában is nehéz felfogni, hogy mi kerül 350 dollárba (adók nélkül nagyjából 125 ezer forintba) a Surface Pro Flex billentyűzeten. Viszonyításképpen: a használtpiacon ennyiért akár már egy Steam Decket is vásárolhatunk, de újonnan sem kell sokkal többet kiadnunk a jelenleg elérhető legolcsóbb 64 GB-os LCD modellért.

A jelenség egyébként nem új keletű. A gyártók szeretnek ilyen és ehhez hasonló megbotránkoztató lépésekkel a címlapra, ezzel együtt pedig a figyelem középpontjába kerülni (gondoljunk csak vissza az Apple 280 ezer forintos kerékkészletre, illetve a Dyson légtisztítós, 268 ezer forintos fejhallgatójára), főleg akkor, amikor mellette egy új, ennél fontosabb terméket (jelen esetben a Surface Pro 11-gyet) dobnak piacra.

Nem állítjuk, hogy a Surface Pro Flex árazása pusztán emiatt kúszott jóval 100 ezer forint felé, de nehéz lenne másra gondolni úgy, hogy maga a billentyűzet - a vezeték nélküli használhatóságát leszámítva - nem kínál sokkal többet az ennél jóval olcsóbb, nem hivatalos modelleknél

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.