Hirdetés

Tényleg az Intelnél kötött ki Raja Koduri, jönnek az Intel videokártyák



|

Az AMD kulcsembere valóban az Intelhez igazolt - diszkrét grafikus kártyákra koncentrálna az Intel.

Hirdetés

Intel processzorok integrált AMD grafikával? Ez még csak a kezdet. Az Intel a jövőben egészen másképp tekint majd a videokártyákra. 

Hirdetés

Az Intel évek óta nagy tempóban fejleszti az integrált grafikus megoldásait, amelyek már több 4K-s kijelzővel és néhány modern játékkal is elbírnak. A komoly gamereknek persze dedikált NVIDIA vagy AMD videokártyára van szükségük. 

A pletykáknak megfelelően az AMD kulcsembere, Raja Koduri valóban az Intelhez igazolt. A Core and Visual Computing Group főmérnöke lesz. A bejelentésre nem kellett sokat várnunk, elvégre tegnap hivatalosan még az AMD grafikus részlegét vezette Koduri. 

Az Intel szerint az új részleggel új területekre törnek majd be, konkrétan a csúcskategóriás diszkrét grafikus vezérlők piacára, és az IoT-eszközök kategóriájába. 

Ha mindez ilyen irányban folytatódik, akkor az Intel hamarosan asztali és notebookos környezetben is kínálhat olyan videokártyát, amely az NVIDIA és az AMD termékeivel versenyez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.