Hirdetés

Felhagy a Thunderbird fejlesztésével a Mozilla



|

Az alapítvány hamarosan teljesen a közösségre bízza a szoftver sorsát.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt Mitchell Baker, a Mozilla Foundation elnökasszonya egy blogbejegyzésben csendben bejelentette a 20 milliónál is több aktív felhasználóval rendelkező, nyílt forráskódú Thunderbird levelezőkliens fejlesztésének befejezését.


Állítása szerint az utoljára egy hónapja frissült szoftver a napokban két kiadási ágra lett bontva: az általános (vanilla) verzió csiszolása most már szinte teljesen a közösségre van bízva, ám november 20-án azért még kiadnak a levelezőből egy „hivatalos” (Extended Support Release) változatot, amelyhez egy évig készítenek majd biztonsági frissítéseket. Az alapítvány szerencsére a jövőben is hajlandó lesz háttérinfrastruktúrát szolgáltatni a projekten önkéntesen dolgozni kívánóknak.


A Mozilla szerint az alapítvány belsős embereinek projektről való kivonására azért van szükség, mert nem éri meg pénzt költeni rá: egyrészt az utóbbi években rengetegen álltak át a webes felületen való levelezésre, másrészt pedig a felhasználók többsége csak a Thunderbird legalapvetőbb funkcióit igényli és használja – értelmetlen lenne csak azért haszontalan apróságokkal bővíteni a szoftvert, hogy történjen valami a háza táján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.