Hirdetés

Nagy bajban a WhatsApp felhasználói



|

200 000 ember járt pórul, akik a WhatsApp webes szolgáltatását használták.

Hirdetés

A WhatsApp webes szolgáltatásának 200 000 felhasználóját érte cybertámadás, amelynek során csupán telefonszámok segítségével szereztek személyes adatokat a hackerek. 

Hirdetés

A támadók vCardokat küldtek véletlenszerű telefonszámokra, amelyeket begyűjtöttek. Ezek elektronikus névjegykártyák, amelyek viszont kártékony kódot tartalmaztak. 

Egy ilyen vCard botokat tudott eljuttatni egy ember okostelefonjára vagy PC-jére, illetve ransomware jellegű kártevőt is, valamint távoli hozzáférést biztosító eszközt. 

A botok lelassítják a készülékeket, a ransomware kátevők pénzt követelnek az adatok titkosítása után, míg a RAT jellegű eszközök távoli elérést nyújtanak a hackereknek. 

A WhatsApp már augusztus végére kijavította a hibát, és megkereste az érintett felhasználókat is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.