Hirdetés

Órákkal tolhatja meg a laptopok üzemidejét az Intel



|

A Low Power Display technológia meg is felezheti az LCD-panelek fogyasztását.

Hirdetés

Az Intel az idei Computexre rengeteg érdekességgel készült, ezekkel részletes összefoglalónkban is foglalkoztunk, illetve kitértünk már a Whiskey Lake-U és az Amber Lake-Y chipekre is. Érdemes azonban alaposabban is megvizsgálnunk az összefoglalónkban már említett Low Power Display technológiát, amely az Intel ígéretei szerint akár meg is felezheti az LCD-panelek fogyasztását. 

Hirdetés

Mindez plusz 4-8 órányi üzemidőt eredményezne videolejátszáskor egyes eszközökön. Ez kiemelten fontos, hiszen a modern laptopokban és hibridekben a legenergiaigényesebb dolgok egyike a kijelző. Ha ennek a fogyasztása csökken, az üzemidő emelkedik. 

Fontos leszögezni, hogy az Intel nem akar kijelzőgyártóvá előlépni. A cég ehelyett specifikációkat ad a cégek kezébe, amelyek megtervezhetik ezek alapján a saját paneljeiket. Ha megfelelnek az előírásoknak, akkor az Intel processzorral rendelkező gépek az integrált grafikus vezérlésen keresztül automatikusan képesek állítani a képernyők frissítési rátáját, fényerejét és sok más tulajdonságát az üzemidő megnyújtása érdekében. 

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a felhasználók semmit sem vesznek észre. Ha például statikus képeket nézegetünk, nem kell akkora frissítési ráta, mint a videóknál. A GPU felismeri a tevékenységet, üzenetet küld a kijelzőnek, elvégzi a beállításokat. Nálunk pedig minden zökkenőmentesen működik. 

Egywattos panelt az Intel szerint a Sharp és az Innolux is épített már, ezek használják a technológiát. Ilyenre építő konkrét termékről viszont még nem hallottunk. 

Még több Computex 2018-as hírért, cikkért és videóért látogass el a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkra!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.