Hirdetés

Az Apple egy olyan birodalom királya, ami úgy fogy, hogy közben nő



|

A tabletpiac tavalyi évét elemző felmérések szerint az iPad volt az egyértelmű vezető. Ráadásul bár azt hihetnénk, hogy egyre kevesebb tablet fogy, a jelek szerint mégsem.

Hirdetés

Így április végén azért lassan már minden olyan statisztika befut, amely az elmúlt év eredményeit elemzi. Most a Strategy Analytics összefoglalója érkezett meg arról, mely gyártók harapták a legnagyobbat a táblagépes tortából. A tabletpiac nagyságára és megoszlására csak következtetni lehet ebből a felmérésből, ez ugyanis a tabletekbe szánt processzorok értékesített darabszámát veszi alapul.

Hirdetés

A tavalyi táblagépes rendszerchipek versenyében az Apple, a Qualcomm és az Intel volt a három főszereplő, és közülük is erőteljesen elhúzott az Apple 44 százalékos részesedéssel, ráadásul évről évre egyre nagyobb százalékot villantanak. A Qualcomm és az Intel egyaránt 16-16 százalékot hozott össze tavaly.

A dobogós csapat mögött már csak "a többiek" címszó alatt említik a további gyártókat, pedig olyan szereplők is vannak köztük, mint a Samsung és a MediaTek. Persze a Samsung tabletpiaci szereplése nem egyenlő a tabletekbe szánt processzorok terén elért eredményével, hiszen sok saját készülékébe nem Exynos, hanem Snapdragon chipeket szerel - de még így is látható, hogy ezzel együtt sem éri el az Apple sikerét.

Furcsa azonban, hogy a Strategy Analytics szerint a tabletprocesszorok piaca tavaly 1,9 milliárd dollárnál állt meg, ami 2 százalékos éves növekedést jelent - ehhez képest mindenki arról beszél, hogy a táblagépek piacát alulról az egyre többe tudó és egyre nagyobb kijelzős mobilok, felülről pedig az egyre vékonyabb laptopok, valamint a laptop-tablet hibridek eszegetik, de a számok tanúsága szerint még mindig van a szegmensben spiritusz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.