Hirdetés

Több részlet is kiszivároghatott a Xiaomi következő csúcsmobiljairól



|

Még hónapokra vagyunk a Xiaomi 14T és a 14T Pro megjelenésétől, de a gyártó operációs rendszere már most árulkodik róluk.

Hirdetés

A jelenleg a világ harmadik legnagyobb mobilgyártójának számító Xiaomitól az utóbbi években megszokhattuk, hogy szeptember vagy október környékén valamivel kedvezőbb árfekvésű, enyhén újragondolt variánsokkal jelentkezik az aktuális csúcstelefonjaiból, amelyek "T" jelöléssel futnak. Így aztán az ősz során a február óta már Magyarországon is kapható Xiaomi 14-széria esetében is számíthatunk egy ilyen időközi frissítésre, s habár addig még nagyjából fél év van hátra, már most kiderülhetett egy s más az új készülékekről.

Az Android Headlines ugyanis benézett a Xiaomi Android-alapú operációs rendszere, a HyperOS motorházteteje alá, melynek kódjában a Xiaomi 14T-re és a 14T Próra utaló megjegyzéseket fedezett fel. 

Hirdetés

Ezekből kiindulva a 14T Pro "rothko" kódnéven és régiótól függően 2407FPN8EG, A402XM valamint 2407FPN8ER modellazonosítókkal fut, ami a portál szerint a globális elérhetőséget jelzi. Ami az erőforrást illeti, a készüléket a csúcskategóriás MediaTek Dimensity 9300-as SoC hajthatja, magas teljesítménnyel és energiahatékonysággal.

A jelentés szerint habár korábban arról szóltak a pletykák, hogy a Xiaomi 14T Pro a várhatóan augusztusban megjelenő Redmi K70 Ultra átnevezett kiadása lesz, a HyperOS kódja alapján az utóbbi makró kamerával és Leica lencse nélkül érkezik, míg a 14T Pro telefotó szenzorral és Leica partnerséggel köszönhet be, a Redmivel ellentétben pedig vezeték nélküli töltést is kaphat.

A normál Xiaomi 14T az Android Headlines által kibogarászott információk alapján "degas" kódnéven és 2406APNFAG, továbbá XIG06 azonosítóval szerepel a gyártó nyilvántartásában, és szintén globális forgalmazásban terjesztik majd, a Xiaomi 13T-hez hasonlóan MediaTek Dimensity 8000-es sorozatú processzorral. Hogy aztán mindez igaz lesz-e, azt a hivatalos premier fogja visszaigazolni, amire a korábbi évek gyakorlata alapján az ősznél előbb nem érdemes számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.