Hirdetés

Így fest az Intel és az AMD közös chipje



|

A jelek szerint kompakt asztali gépekben és lapos laptopokban jut majd szóhoz az integrált Radeon grafikával rendelkező processzor.

Hirdetés

Az Intel azt ígéri, hogy 2018 elején már elérhetőek lesznek az első olyan processzorai, amelyek integrált AMD Radeon grafikus vezérlést kapnak. Arról is hallhattunk, hogy ezek nagyjából mire lesznek képesek

Hirdetés

A jelek szerint vannak, akik már tesztelik a mintadarabokat, ugyanis több fotó is előkerült, olyanok, amelyek alapján egy Intel NUC-ban dolgozik az új chipek egyike. 

Ez megerősíti, hogy ezeket a processzorokat kompakt asztali gépekben és lapos, könnyű laptopokban vetné be az Intel. Az újdonságok egyedi Radeon GPU-t kapnak, 4-magos Intel Core H szériás processzorral. Elvileg az integrált Intel HD grafikát így messze lekörözik majd ezek a modellek, de kevesebb helyet vesznek el a gépben, mintha dedikált grafikus kártyát is beépítenének. 

Egyelőre nehéz megmondani, hogy teljesítményben és árban mennyire lesz ez a megközelítés versenyképes, ráadásul az NVIDIA-nak is indul idén a Max Q platformja, aminek hála NVIDIA grafikás, de lapos és könnyű laptopok jöhetnek. 

Az Intel számára ez viszont csak a kezdet: miután átigazolta az AMD egyik kulcsemberét, hamarosan saját videokártyákkal lepné meg a piacot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.