Hirdetés

A németek szerint az AMD 2:1 arányban lenyomta az Intelt



|

A Mindfactory.de adatai szerint novemberben sokkal népszerűbbek voltak az AMD processzorok, mint az Intel CPU-k.

Hirdetés

Bár mindeddig az Intel elsöprő fölénnyel dominált az asztali processzorok piacán, a jelek szerint az AMD egyre nagyobb fenyegetést jelent az óriásra. Az AMD folyamatosan emeli a piaci részesedését, a német Mindfactory.de adatai szerint kezdhet még jobban aggódni az Intel. 

Hirdetés

A német adatok alapján az AMD több mint versenyképes, amit bizonyít, hogy idén június óta a Ryzen CPU-k egyre keresettebbek. A csúcsot novemberben érte el az AMD, abban a hónapban ugyanis az eladások 69 százalékát AMD, 31 százalékát Intel processzorok tették ki. 

Ez az AMD számára nagyjából 16 000 processzort jelent, vagyis majdnem kétszer annyit, mint amennyit tavaly eladott ez a forgalmazó. Mindebben sokat segít az, hogy az Intel CPU-k átlagárai továbbra is nagyon magasak. Emiatt persze árbevételben nincs annyira lemaradva az Intel, mint darabszámban. 

Az AMD valószínűleg azt tervezi, hogy az AM4 platform hosszú támogatásával sok felhasználót átcsábíthat, így pedig jelentős mértékben megerősödik a piacon. 

A német piac adatait persze kár lenne egyformának betudni a globális szerepléssel, de egy biztos: az AMD egyre erősebb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.